Heimstaden och FastPartner byter fastigheter

De två bostadsfastighetsbolagen Heimstaden och Fastpartner har ingått ett avtal om att förvärva fastigheter från varandra. På så vis stärker båda bolagen sina positioner i Uppsala respektive Gävle.

Annons:

Annons:

Annons:


Heimstaden avyttrar tre stycken kommersiella fastigheter i Uppsala och förvärvar istället 125 lägenheter från FastPartner i Gävle. För Fastpartner innebär det en etablering i Uppsala.

– Vi är nöjda med att kunna förvärva tre kommersiella fastigheter och stärka vår position i Uppsala. Fastigheterna är välbelägna och kommer att utvecklas väl av vår personal , säger Svante Hedström, fastighetschef på Fastpartner.

– Med denna affär så fortsätter vi att renodla vår portfölj och får möjligheten att stärka vår position ytterligare i centrala Gävle, säger Claes Westlin, transaktionsansvarig på Heimstaden.

De tre kommersiella fastigheterna i Uppsala består av ca 28 570 kvadratmeter uthyrbar yta och värdet uppgår till 480 miljoner kronor. De fem flerbostadshusen i Gävle, med uthyrbar yta av ca 8260 kvadratmeter, har ett uppskattat värde på 130 miljoner kronor. Tillträdet sker från och med 30 november.

Annons: