[ Annons ]

Mats Hederos, vd, AMF Fastigheter. Foto: AMF Fastigheter
Publicerat 1 juli, 2020

”Nu får man försöka få impulserna på något annat vis”

Mats Hederos, vd på AMF Fastigheter, hade sett fram mot att diskutera det hållbara samhället under Almedalsveckan. Nu får han istället kontemplera frågorna på egen hand under semestern.

Hade du varit i Visby nu om allt varit som vanligt?

– Ja, troligtvis. Jag brukar ta båten mitt på dagen under söndagen.

[ Annons ]

Hur känns det att inte vara där i år?

– Nu har ju hela våren varit så annorlunda, därför ställer man snabbt in sig på de nya förutsättningarna. Men visst är det tråkigt. Det har blivit en tradition som markerar början på semestern.

Vad saknar du mest?

– I Almedalen får man en bra känsla för hur tankarna går rent allmänt, alltså inte bara i den lilla bubbla man annars verkar i. På så vis är Almedalen en väldigt bra start inför semestern. Det föder tankar som kan ligga och gro under ledigheten. Nu får man försöka få impulserna på annat vis. Just nu är det främst konsekvenserna av pandemin som snurrar i tankarna.

Om vi tänker oss ett parallellt universum där corona aldrig hänt. Vilka frågor hade du då velat diskutera i Almedalen i år?

– Olika aspekter av det hållbara samhället. Givetvis de gröna frågorna, men även den sociala hållbarheten. Det är de frågor som engagerar mest just nu. Det har ju inte coronakrisen på något sätt förändrat.  

Har det till och med blivit än viktigare?

– Ja, många frågor har blivit tydligare under coronakrisen. Just nu är man både som individ och som bolag mest fokuserad på att lösa de utmaningar som måste lösas här och nu. Med lite distans tror jag att det kommer många nya insikter.

Vad tar du med dig till hösten och för AMF fastigheters räkning?

– Framförallt insikten att det går att ändra ett beteende mycket snabbt och att det finns möjlighet att förändra, att det inte alls är så svårt som många trott.

Vad gör du istället för att vara i Almedalen denna vecka?

– Det var bestämt sedan länge att jag skulle ha semester tidigt. Hade det varit Almedalsvecka hade det blivit uppehåll. Under denna semester kommer mycket att handla om att ta in och fundera på vad coronakrisen kommer att innebära för framtiden. Jag brukar läsa och fundera mycket på sommaren, detta år blir det nog än mer så.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]