Mattia Tosti, marknadschef Qasa och Robin Suwe, affärsområdeschef Blocket Bostad.
Publicerat 11 februari, 2019

Blocket har köpt andrahandsjätten Qasa

Med köpet av Qasa stärker Blocket Bostad sin position på bostadsmarknaden. Det är också ett steg mot en internationell lansering av Qasa.

Sedan hösten 2018, då Blocket och Qasa inledde ett samarbete, har Blocket erbjudit sina användare Qasas tjänster och publicering av annonser på båda sajter. Ett samarbete som uppenbarligen fallit i god jord då blocket nu köpt Qasa som i nuläget omsätter hyror för över 100 miljoner kronor.

[ Annons ]

– Teamet bakom Qasa har byggt en fantastisk produkt och samarbetet har varit mycket framgångsrikt. Vi ser en tydlig efterfrågan hos våra användare att nyttja Qasas trygga tjänster såsom betalgaranti och hantering av utbetalningar och samtidigt nå ut till Blockets stora publik. Tillsammans ska vi underlätta för svenska folket att finna varann på bostadsmarknaden på ett effektivt och tryggt sätt, säger Robin Suwe, affärsområdeschef Blocket Bostad.

Mattia Tosti, medgrundare av Qasa, ser affären som starten på en bredare internationalisering.

– Med Blocket och Schibsted i ryggen är vår vision om en transparent och trygg hyresmarknad inom räckhåll, inte bara i Sverige. Det är en fantastisk känsla, nu har vi alla förutsättningar för att göra skillnad och hjälpa fler hyra eller hyra ut boende på ett smidigt och säkert sätt. Vi har redan börjat utlysa flera tjänster för att bredda teamet och förbereda inför expansionen som väntar, säger Mattia Tosti.

Qasa har fram till förvärvet varit ett helägt bolag till av grundarna och flera affärsänglar, med bland andra Claes Dinkelspiel, Lars Lindgren, Bo Mattsson, DHS och J12 Ventures i spetsen.

– Jag kan inte annat än gratulera Blocket till ett mycket fint förvärv. Qasa har ett väldigt kompetent team bestående av smarta människor med schyssta värderingar. Med Blockets tyngd kommer Qasa att kunna få det genomslag de förtjänar, säger Claes Dinkelspiel, tidig investerare i Qasa.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]