[ Annons ]

Foto: Kungsleden
Publicerat 4 december, 2019

Kungsleden prisas för mångfald och inkludering

Kungsleden har tilldelats av utmärkelsen EPRA Diversity & Inclusion 2019. Enligt motiveringen har Kungsleden bland annat ”en stark strategi, med tydliga mål på både kort och lång sikt.”

Diversity & Inclusion Award har nyligen instiftats av fastighetsbolaget JLL och syftet är att prisa goda exempel bland börsnoterade fastighetsbolag i Europa. Utmärkelsen offentliggjordes under EPRA:s årliga ESG-toppmöte i London den 4 december.

[ Annons ]

– Jag är mycket stolt över den här utmärkelsen och välkomnar verkligen att dessa aspekter av affärslivet lyfts fram. Det finns flera studier som visar att företag med mångfald bland medarbetarna är mer lönsamma och vårt mål är att organisationen ska kunna spegla diversiteten i det svenska samhället”, säger Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden, som var på plats i London för att ta emot utmärkelsen.

Kungsleden har i dagsläget 52 procent kvinnor och 48 procent män anställda, medan koncernledningen består av 66 procent kvinnor och 34 procent män. I styrelsen är 66 procent kvinnor och 34 procent män, samtidigt som 9 procent av Kungsledens anställda har utländsk bakgrund. Kungsledens mål till 2025 är att öka andelen anställda med utländsk bakgrund till 15–20 procent.

– Kungsledens ambition är att vara ett mänskligt företag i allt vi gör – vi är människor som skapar hållbara och inspirerande platser för andra människor. Denna utmärkelse stärker oss i vår ambition, säger Biljana Pehrsson.

 

Fakta:

Juryn för EPRA D&I Award 2019 bestod av Peter van den Tol (fondförvaltare på Listed Real Estate EU, MN Services), Janine Cole (chef för hållbarhet & samhälle, Great Portland Estates) och Rachel Aylett (chef för Human Resources, Great Portland Estates). Rankingen baserades på en metod som tillhandahölls av JLL. Vid bedömningen av ansökningarna bedömde juryn parametrar som varför mångfaldsinitiativet startades, dess betydelse för företaget men också för branschen som helhet; de praktiska bakomliggande detaljerna; dess genomförande; och slutligen dess resultat, lärdomar och nästa steg i arbetet.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]