Förvaltning

AMF Fastigheter börjar kontorsdela

Kontorsdelning AMF Fastigheter flyttade till sitt nya huvudkontor på Regeringsgatan 59 i Stockholm för tre år sedan. Nu får man sällskap när PR- och kommunikationsbyrån Bybabba flyttar in.

Parkeringslös bostadsrättsförening erbjuder trehjuling istället

Mobilitetstjänst Riksbyggens Brf Viva i Göteborg är byggd helt utan parkeringsplatser. Nu erbjuds de boende att använda elektriska trehjulingar istället.

Nu kan stockholmarna få ren biogas i fastigheten

Hållbarhet Flera välkända Stockholmskrogar och industrier har valt att arbeta med 100 procent grön gas. Nu finns även samma möjlighet för hushåll som har ledningsburen gas i fastigheten.

Stena Fastigheter satsar på återbruk av vitvaror

Hållbarhet Som en del i sitt hållbarhetsarbete lanserar Stena Fastigheter en tjänst för återbruk av vitvaror. Via appen Reappli kan begagnade vitvaror säljas till återförsäljare som i sin tur säljer dem vidare till konsumenter.

Bygg bort brandrisken

Brandsäkerhet Brandsäkerhet i fastigheter är på tapeten igen efter flerbostadsbranden i Skövde i januari. Det kan därför finnas anledning för fastighetsägare att se över sina fastigheter så att man minskar riskerna.

Gymmet tvingades återställa

Domslut Ett gymföretag ska betala för att återställa en lokal till ursprungligt skick även om det i hyresavtalet anges att lokalen skulle återställas i godtagbart skick. Det enligt en dom i hovrätten.

Få bostadsrättsföreningar installerar solceller – trots stort intresse

Hållbarhet Endast tre procent av tillfrågade bostadsrättsinnehavare uppger att deras bostadsrättsförening har installerat solceller. Detta trots att hela sex av tio tycker det är viktigt att föreningen använder solenergi, enligt en ny Sifoundersökning.

Stockholmshem utbildar hyresgäster i hållbarhet

Hållbarhet Många tycker att det är krångligt att leva klimatsmart. Det vill Stockholmshem råda bot på genom gratis föreläsningar för sina hyresgäster i Valla torg i Stockholm.

Grannar i vått och torrt

Tvätt Den klassiska tvättstugan är under förändring. I vissa hus har den helt byggts bort, i andra har den gjorts om till en social mötesplats.

Befria solcellerna!

Hållbarhet Castellum har redan cirka 8 500 kvadratmeter solceller, vilket motsvarar årsförbrukningen för 250 villor, på sina tak.  Men det finns potential för fler på bolagets cirka 650 fastigheter i de nordiska städerna. Men då krävs bättre förutsättningar för lönsamhet och mindre regelkrångel.

Hockey- och fotbollsprofilerna öppnar nytt gym

Ny hyresgäst Ishockeytränaren Niklas Wikegård och den internationella fotbollsdomaren Jonas Eriksson öppnar en ny tränings- och hälsoanläggning i Sigtuna. WE Sigtuna stadsängar blir duons tredje WE-anläggning.

Einar Mattsson utbildar i hjärt- och lungräddning

Utbildning Einar Mattsson utbildar 350 av sina anställda i hjärt- och lungräddning med hjärtstartare och första hjälpen under våren.

Prova på att bo i Finspång

Hyresrätt Fastighetsbolaget Amasten erbjuder intressenter att flytta in en av deras nyrenoverade hyreslägenheter i Finspång – på test. Under en kort period erbjuds kunder att provbo lägenheten, utan att skriva på ett hyreskontrakt.

Frölunda Torg satsar på grön energi

Hållbarhet Frölunda Torg lanserar den gröna satsningen Geo Sol, där energin från solen omvandlas till komfortkyla medan spillvärmen från processen lagras i berget till vintern.

Sopnedkastet som ger ren energi

Solceller De gamla sopnedkasten i Kortedala får nytt liv när HSB Göteborg testar en ny lösning för att installera solceller. Kablar till panelerna dras genom sopnedkasten och förenklar och effektiviserar därmed installationen.

Kvartersodlare anställs i Rinkeby och Hässelby

Stadsutveckling Stockholmshem anställer hyresgäster som kvartersodlare. Bolaget ser det som ett led i arbetet att skapa gemenskap och trygghet i bostadsområdet.

Riksbyggen satsar på digital affärsutveckling

Digitalisering Riksbyggen bildar Forum för digital affärsutveckling. Tanken är att utveckla digitala lösningar för bostads- och fastighetsförvaltningsbranschen.

Det här gäller vid andrahandsuthyrning

Uthyrning Det är vanligt att vilja hyra ut sin bostad i andra hand. Men för att det ska gå rätt till finns en rad regler som du som uthyrare bör ha koll på.

MIAB förvärvar finskt serviceföretag

Facilitetsserviceföretaget MIAB har slutfört förvärvet av majoritet i det finska serviceföretaget N-Clean OY. N-Clean är marknadsledande inom turism- och servicesegmentet i Finland och omsätter ungefär 400 miljoner kronor.

Kontorshyresgästens 3 i topp

Kontor Upplevelser och flexibilitet är några av de saker som kontorshyresgäster efterfrågar mest just nu. Här tipsar hyresgästrådgivaren Milena Kuljanin om de tre viktigaste sakerna att tänka på för att vara attraktiv som hyresvärd.

Myndigheten flyttar till Vasakronans nya fastigheter i Solna Strand

Uthyrning Fastighetsbolaget Vasakronan hyr ut 7 200 kvadratmeter till Statistiska Centralbyrån, SCB, när myndigheten väljer att flytta från Garnisonen i Stockholm till Solna Strand.
Mer förvaltning