Foto: Eon.
Publicerat 18 september, 2019

Eon säljer huvudkontor i Malmö

Tegelbyggnaden i Malmö ritades av arkitekten Klas Anshelm och har varit hem för Sydkraft och Eon i totalt 54 år. Men nu säljer Eon byggnaden till Heimstaden.

Sydkraft flyttade in i byggnaden på Carl Gustafs väg 1 i Malmö 1965 och när bolaget köptes upp av Eon koncernen blev huset Eons nordiska huvudkontor. Sedan dess har det varit en symbolbyggnad för södra Sveriges energiförsörjning. Men nu köper alltså Heimstaden huset, som förblir ett kontorshus.

[ Annons ]

– Det är så klart blandade känslor. Vi säljer ju vårt ”hem”. Det här huset har varit Sydkrafts huvudkontor och Eons nordiska huvudkontor i över 50 år, men det känns bra att huset lever vidare som kontorshus och så småningom får hysa ännu ett nordiskt huvudkontor, säger Marc Hoffmann, vd Eon Sverige.

Efter 54 år på samma adress flyttar nu Eon till Nu ett nybyggt hus i den nya Malmöstadsdelen Nyhamnen.

– Det blir ett kontor som passar dagens E.ON bättre. Huset kommer att certifieras enligt den internationella WELL-standarden som, utöver höga krav på hållbart byggande, även inkluderar människors hälsa och välbefinnande på arbetet. Det är en viktig del i vårt hållbarhetsarbete, säger Marc Hoffmann.

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]