[ Annons ]

Publicerat 18 juni, 2020

Sommartips: bostadspolitik för hängmattan

Programserien ”Ett eget litet hem”, som sänds i P1 och på Sveriges Radio Play, tar i åtta avsnitt  ett grepp om svensk bostadspolitik.

Sveriges Radios serie ”Ett eget litet hem” sänds i P1 på onsdagar med start den 24 juni. Samtliga avsnitt i serien går att lyssna på i Sveriges Radio Play från den 24 juni. Här ska programledaren Fredrik Pålsson guida lyssnaren genom beslut som påverkat hur villkoren för att få en bostad ser ut i Sverige. Enligt pressmeddelandet kommer forskare, fastighetsägare, boende och förhandlare att ge sin bild av de utmaningar vi står inför idag.

– Istället för att prata om allt på en gång tar vi en fråga i taget med avstamp i ett bostadspolitiskt beslut eller rörelse. Kan vi lära oss något av de satsningar som gjordes förr? Är till exempel den storskaliga satsning som kallas miljonprogrammet vara en del i de förändringar som vi behöver göra idag när vi står inför en klimatomställning samtidigt som vi hamnat i en ekonomisk kris på grund av coronapandemin? säger Fredrik Pålsson.

[ Annons ]

I serien ställs dessa historiska berättelser bredvid reportage, där lyssnaren möter människor från hela Sverige. Avsnitt mynnar ut i ett studiosamtal med bland annat bostadsforskaren Martin Grander, Elise Grosse hållbarhetschef på Sweco, Tinna Harling som arbetar med byggemenskaper på Tjörn och Anna Heide från Trianon fastighetsbolag.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]