Foto: Fabege.
Publicerat 11 maj, 2020

Mentimeter flyttar in i Tulestationen

Det snabbväxande svenska teknikbolaget Mentimeter flyttar nu sitt svenska huvudkontor till Tulestationen i Stockholm. Lokalerna är belägna i de gamla turbinhallarna på innergården med entré från Tulegatan.

Mentimeter har sökt en lokal med karaktär som sticker ut. Bolaget har velat ha en lokal som är mer än bara ett kontor och som erbjuder en flexibilitet som kan anpassas efter den senaste tekniken som företaget bland annat utvecklar. I Tulestationen hittade bolaget rätt. I de gamla turbinhallarna med utsikt mot innergården har Mentimeter hittat platsen att utveckla vidare sin företagskultur.

– För oss har det varit viktigt att hitta en plats med historia och själ där vi känner oss som hemma. Mentimeter bygger en modern teknikprodukt och säljer den i hela världen men vår kultur bygger vi från vårt kontor i Stockholm. Vi valde Tulestationen och Fabege för att de har varit väldigt lyhörda till våra behov och håller med om vår idé om hur det moderna kontoret ska vara uppbyggt, säger Johnny Warström, vd på Mentimeter, i en kommentar.

[ Annons ]

Tulestationen ritades av arkitekten Ferdinand Boberg i början av det förra seklet. Här finns även Bobergs berömda portvalv som är flyttat från Brunkebergsverket som var Stockholms första elektricitetsverk. Entréer och turbinhall är dekorerade med elektricitetsanknutna motiv som glödlampor, batterier, kabelknippen och en mycket realistisk generator. Hela kvarteret har varsamt utvecklats under decennier för olika ändamål och har under en tid bland annat huserat Utbildningsradions produktionsstudios. Hela kvarteret inklusive Tulestationen är hålbarhetscertifierad enligt Breeam-in-use nivå Very Good, vilket är ett högt betyg på en anrik byggnad med relativt hög ålder.

– Vi är väldigt glada över att intresset för nya lokaler är fortsatt stort och att allt från visningar till kontraktsskrivning går att lösa digitalt. Mentimeter är ett imponerande företag och tillsammans kommer vi att skapa en inspirerande arbetsmiljö för Mentimeters medarbetare och besökare, säger Andreas Malmsäter, uthyrningschef på Fabege.

Kontorsytan omfattar cirka 2 300 kvadratmeter. Avtalet löper på fem år med årshyra på cirka 16 Mkr. Inflyttning beräknas ske under april 2021.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]