[ Annons ]

Gullmarsplan blir en utmaning för Per Nilsson, nytillträdd vd på John Mattson. Foto: Pixprovider/Hans Alm
Publicerat 1 februari, 2022

John Mattson tar över på Gullmarsplan

Per Nilsson, nytillträdd vd på John Mattson, ser stor utvecklingspotential i de fastigheter bolaget just tillträtt på Gullmarsplan i Stockholm.

Söderstaden är ett av Stockholms större stadsutvecklingsområden. Ambitionen är att skapa en tätare stadsmiljö som ska länka samman de södra stadsdelarna med Södermalm och resten av innerstaden. Det har länge varit stort fokus på Slakthusområdet med ambitioner att bli en mötesplats för mat, kultur och upplevelser. Men även Globenområdet och en sträcka längs Nynäsvägen ska utvecklas.

Som ett nav mitt i detta ligger Gullmarsplan, där just nu utbyggnaden av tunnelbanan pågår för fullt. Där har John Mattson nu tillträtt de fastigheter  som man till ett underliggande fastighetsvärde om 670 miljoner köpte i november.

[ Annons ]

Per Nilsson, som tillträdde rollen som vd i början på året, berättar att det inte finns några omedelbara planer på utveckling av de tre fastigheterna. 

– Men vi ser såklart en stor potential i att finnas mitt i detta stora utvecklingsområde. Där Gullmarsplan pekats ut som en viktig nod i utvecklingen av Söderstaden, säger Per Nilsson.

Han menar att den omedelbara uppgiften blir att skapa en god förvaltning i fastigheterna, men att man parallellt kommer att arbeta med de utvecklingsmöjligheter som det strategiska läget ger. 

John Mattson äger sedan tidigare fastigheter i närliggande Slakthusområdet och Johanneshov.

– Det är en del i vår strategi att förvärva bostäder i attraktiva marknadslägen i anslutning till god kollektivtrafik. Vi befinner oss nu i ett väldigt tidigt skede av utvecklingsfasen, men med de flöden som finns på Gullmarsplan och med den framtida utvecklingen av Söderstaden finns det verkligen potential till spännande utveckling av husen runt torget, säger Per Nilsson.

Per Nilsson har sedan 2014 haft flera chefspositioner inom fastighetsbranschen och kommer närmast från rollen som regionchef projektutveckling med ansvar för Klöverns projekt- och stadsutveckling i region Stockholm Norr och Väst.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]