[ Annons ]

Visionsbild på Kistagången som kommer att utvecklas genom att nya byggnader och funktioner ska tillföras.
Publicerat 24 november, 2021

Gemensam storsatsning i Kista

Nu investeras mer än 20 miljarder i Kista. Tillsammans driver nu fem stora fastighetsägare ett av Nordens största stadsutvecklingsprojekt. 

Nyligen gick de stora fastighetsägarna Corem, Vasakronan, Kungsleden, Revelop och Atrium Ljungberg ut med sin gemensamma satsning på stadsdelen Kista. Det genom det nya aktiebolaget Kista Limitless. Visionen är att stärka området som kreativt nav och tillväxtmotor i norra Stockholm. I planerna finns 8 000 nya bostäder, 8 000 nya arbetstillfällen och ny infrastruktur. Nu står det klart att det kommer att genomföras investeringar på mer än 20 miljarder till och med år 2035.

– Med denna injektion i stadsutvecklingen vill vi förverkliga den potential som Kista besitter. Fokus ligger på att stimulera synergierna i det lokala näringslivet, att nyttja den dynamiska ekonomin till att skapa fler arbetstillfällen och att genom långsiktig stadsutveckling skapa en attraktiv blandstad, säger Johan Thomsson, vd för Kista Limitless. 

[ Annons ]

 Handlingsplanen är framtagen i nära dialog med Stockholms stad, Region Stockholm, KTH, Stockholms universitet, Ericsson och Kista Science City. 

Nytt är också att man satsar på ökad samverkan och nya kontaktytor samt ett tydliggörande av områdets varumärke genom konceptet The Kloud.  

– Det här är ett sätt att framtidssäkra ett område som historiskt har varit starkt bidragande till att göra Sverige till den innovationshub vi är idag. Givet investeringarnas storlek, dess långsiktighet och den breda uppslutningen bakom ser jag att vi har mycket goda förutsättningar att lyckas, säger Johan Thomsson. 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]