[ Annons ]

Hundtillägget är satt efter storleken på hunden och är nu 10 kronor i månaden för en chihuahua och upp till 100 kronor för stora hundar som Grand Danois. Foto: Shutterstock.
Publicerat 1 april, 2016

Fastighetsägare inför hundtillägg på hyran

En fastighetsägare i Jönköping har beslutat att ta ut mer i hyra av hyresgäster som har hund. Anledningen är att hundar ofta innebär ett större slitage på lägenheten. Enligt fastighetsägarens modell ska stora hundar ge ett högre tillägg på hyran än små.

Hundar stör grannar och sliter mer på lägenheter. Därför har en fastighetsägare i Jönköping infört ett hundtillägg på hyran. Den är satt efter storleken på hunden och är nu 10 kronor i månaden för en chihuahua och upp till 100 kronor för stora hundar som Grand Danois.

[ Annons ]

– Många av mina hyresgäster har upplevt störningar när hundar flyttat in i husen och jag ser det som ett sätt att få personer med hund att välja andra boenden. Dessutom krävs det ofta att jag slipar golven efter att en hundfamilj flyttat ut, säger Bernhard Sennberg, som har två hyreshus i centrala Jönköping.

Hyresvärden anser att höjningarna kan motiveras och om en prövning kommer upp i hyresnämnden ser han inget skäl till att det inte skulle accepteras.

– När man hyr en semesterstuga är det ofta hundtillägg så jag ser inget skäl till varför man skulle neka det i ett fast boende.

Fastighetsägarna Jönköping säger i en kommentar att de är helt tagna på sängen av Bernhard Sennbergs hundtillägg.

– Vi har förståelse för att han vill ta hand om sin fastighet men jag misstänker att detta tassar utanför hyreslagens ramar, menar Terrie Larsson som är jurist hos Fastighetsägarna.

 

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]