[ Annons ]

Teater Pero och en scen ur föreställningen Nära ögat. Foto: Jonas Jörneberg
Publicerat 30 juni, 2020

Stor och liten kultur flyttar in i Slakthusområdet

Den internationella konsertjätten FKP Scorpio etablerar sig i den framväxande stadsdelen Slakthusområdet. Där får de sällskap av Teater Pero med föreställningar riktade mot barn.

Stockholms stads och därmed Atrium Ljungbergs, som äger en stor del av området, vision är att Slakthusområdet ska bli Stockholms nya mötesplats för mat, kultur och upplevelser. Jon Allesson, affärsutvecklingsansvarig för stadsinnovation på Atrium Ljungberg, säger sig vara särskilt nöjd att nu fått klart med en aktör inom barnkultur.

– Det känns jättekul att med Teater Pero kunna välkomna en ny scenkonstaktör till området och dessutom en aktör som specifikt arbetar med barn- och ungdomskultur, säger Jon Allesson.

[ Annons ]

Teater Peros turnéverksamhet kommer att utgå ifrån den nya platsen och till hösten kommer teatern fortsatt att gästspela i sina gamla lokaler på Sveavägen där man huserat i 27 år.

Längre bort på samma gata flyttar en av Sveriges största konsert- och festivalarrangörer FKP Scorpio in – Att flytta vårt kontor till Slakthusområdet känns helt rätt och vi är väldigt taggade på att redan från start vara en del av det nya Slakthusområdet som växer fram. Vi är övertygade om att vi kommer att hitta massor med synergier med andra hyresgäster som redan nu finns i området och dra nytta av varandras kompetens. För oss är sammanhanget och känslan helt rätt med närheten till de stora arenorna i Globenområdet och klubbarna kring Slaktis, säger Božo Rasic, VD på FKP Scorpio.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]