Publicerat 27 april, 2017

Stockholm attraktivt för fastighetsinvesteringar

Intresset för fastighetsinvesteringar i Norden är stort enligt en ny kartläggning. I år finns för första gången en svensk stad med på investerarnas topp-tio-lista.

När Europas mest attraktiva städer för fastighetsinvesteringar rankas tar sig en svensk stad i år för första gången in på listan, om än på en blygsam niondeplats. Att Hamburg, Milano och München i år hamnat utanför listan förklaras av fastighetsrådgivningsbyrån CBRE, som ligger bakom kartläggningen, med den bristande tillgången på objekt, samt prisnivåer.

[ Annons ]

Under fastighetsmässan Mipim i mars presenterades de tio mest attraktiva länderna respektive städerna i Europa enligt den undersökning som genomförts bland 501 branschaktörer från hela världen med investeringsansvar.

London behåller för sjätte gången i ordningen sin förstaplats, medan både Oslo och Stockholm är nya kandidater på topplistan. Nordens ökade popularitet avspeglades även i en hög investeringsaktivitet under 2016, med en attraktiv riskjusterad avkastning vilket drev upp volymerna 66 procent över det tioåriga genomsnittet.

De tio mest attraktiva städerna för fastighetsinvesteringar:
1. London
2. Berlin
3. Madrid
4. Amsterdam
5. Paris
6. Warszawa
7. Oslo
8. Prag
9. Stockholm
10. Frankfurt

– Idag är skillnaden i direktavkastning mellan fastigheter och obligationer nära historiskt höga nivåer och en av de främsta drivkrafterna till fastighetsinvesteringar. Vidare, i en tid av fortsatt ekonomisk och politisk osäkerhet, anses fastigheters stabilitet med värdetillväxt och gynnsam avkastning vara viktiga faktorer för ett fortsatt starkt intresse för fastighetsinvesteringar, säger Jos Tromp, CBRE:s analyschef för EMEA – Europa, Mellanöstern och Afrika.

Mest attraktiva fastighetssegmentet i år är enligt undersökningen kontorsfastigheter.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]