[ Annons ]

Publicerat 11 december, 2012

Rabatter ger mervärde

Läxhjälp, gratis golfrundor eller till och med kostnadsfria besök av en huspräst. Det är några av de erbjudanden som fastighetsägare runt om i landet ger sina kunder idag. Kommunala Skövdebostäder  har delat ut ett eget hyresgästkort sedan 1994 och drar i dagarna igång sitt årliga jullotteri med klappar från lokala samarbetspartners. De senaste åren har […]

Läxhjälp, gratis golfrundor eller till och med kostnadsfria besök av en huspräst. Det är några av de erbjudanden som fastighetsägare runt om i landet ger sina kunder idag.

[ Annons ]

Kommunala Skövdebostäder  har delat ut ett eget hyresgästkort sedan 1994 och drar i dagarna igång sitt årliga jullotteri med klappar från lokala samarbetspartners. De senaste åren har många lokala företag själva tagit kontakt med bolaget för att få vara med och nå ut till de cirka 4 500 hyresgästerna.

– Vi tycker att det är viktigt att skapa ett mervärde för våra hyresgäster, och det här är ett bra sätt utöver det vi kan erbjuda i själva boendet. Vi märker att det skapar en positiv bild av oss som hyresvärd, säger Jessica Ericson, receptionist och ansvarig för hyresgästkortet hos Skövdebostäder.

I dag är runt 25 lokala företag anslutna som samarbetspartners med fasta rabatt-erbjudanden under hela året. Därtill tas varje månad ett lite extra bra erbjudande fram, som annonseras ut i trapphus, på hemsidan och i Skövdebostäders egen tidning Hyr & häpna.

– Det behöver inte kosta så mycket att jobba med det här i mindre skala. Det gäller bara att hitta ett par bra samarbetspartners, sen kan man informera på sin hemsida om vilka erbjudanden man har.

Och det finns redan en uppsjö av kreativa fastighetsägare runt om i landet som hittat uppskattade och inte särskilt kostsamma sätt att skapa mervärde för sina hyresgäster.

Bostjärnan i Västerås bjuder på fri entré till alla hemmamatcher som innebandylaget Rönnby Tigers spelar. Treklövern i Skåne bjuder på två golfrundor per säsong, och Wallenstams hyresgäster kan ringa efter husprästen Bernt Dicander för kostnadsfri själavård. I Skövde är lunchrabatten på den lokala restaurangen Eriks kök storfavoriten bland hyresgästerna. Rabatten används ungefär 25 gånger om dagen.

– Det låter kanske inte så mycket, men det är stort för att vara här, säger Jessica Ericson.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]