Castellums vd Henrik Saxborn. Foto: Castellum
Publicerat 14 januari, 2020

Castellum storsatsar på solceller

Castellum planerar att bygga upp emot 100 solcellsanläggningar på sina byggnader. Satsningen går under namnet ”100 på sol”, som enligt Castellum blir en av de största satsningarna på solceller i hela Norden.

Castellum har ett uttalat mål att bli helt klimatneutrala till 2030, för att nå FN:s klimatavtal och de svenska målen om ett fossilfritt Sverige.

[ Annons ]

Castellum har under 2019 påbörjat 14 projekt med nya större solcellsanläggningar, och har även installerat 23 större solcellsanläggningar som genererar ca 1200 MWh, vilket räcker till ca 240 villors årskonsumtion av hushållsel.

Henrik Saxborn, verkställande direktör Castellum är medveten om att fastigheter idag är en av de största utsläpparna av koldioxid och att branschen därför ett särskilt ansvar.

– Vi måste alla bidra till att bekämpa klimatkrisen. Solceller är ett effektivt sätt för oss att gå mot en klimatneutral verksamhet. Solel står idag för en försvinnande liten del av Sveriges elproduktion. I Tyskland utgör solel hela 8 procent av den totala elproduktionen. Det finns ingen anledning att Sverige ska släpa efter på det sättet. Idag är Castellum Nordens mest hållbara fastighetsbolag så det är bara naturligt att vi går före och visar vägen”, säger han i en kommentar.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]