– Kompassen är ett sätt för oss att förstå marknaden vi  arbetar på, säger Alessandro Ripellino.
Publicerat 20 augusti, 2018

Arkitektbyrå lanserar valkompass

Med valkompass sin egna valkompass med frågor om arkitektoniska visioner till  förenklade byggregler vill Alessandro Ripellino Arkitekter lyfta stadsbyggnadsfrågorna i Stockholm inför valet.

Funderar du på vilket parti som står närmast dig när det kommer till stadsbyggnadsfrågor och arkitektur i Stockholm? Då kanske den valkompass som Alessandro Ripellino Arkitekter har lanserat kan vara till hjälp. Där kan du svara på 15 frågor om allt från behovet av skydda Stockholms stadsbild mot förändring till synen på regleringar av bostadsmarknaden.

[ Annons ]

Arkitektkontoret gjorde en liknande valkompass även inför förra valet 2014. Byråns vd Alessandro Ripellino konstaterar att det politiska stadsbyggnadslandskapet har förändrats sedan dess. Han uppfattar att frågan om Stockholms förändring, till exempel i form av förtätning och högre hus, är mindre laddad idag.

– Det finns en större entusiasm idag inför tanken att Stockholm är en dynamisk och växande stad. Kanske beror det på att Slussen-konflikten är överspelad nu, säger Alessandro Ripellino.

Det märks tydligt hur det blir fler politiker som matchar ens val om man kryssar i de mer byggvänliga alternativen på frågorna i valkompassen.

Sen bör man naturligtvis ha med sig att det är just en arkitekturbyrå som står bakom. Valkompassen ger en god bild av var politikerna står i just dessa frågor, men frågeställningarna bygger såklart på vad arkitektbyrån tycker är viktigt.

– Samtidigt är kompassen ett sätt för oss att förstå marknaden vi  arbetar på. Minsta förändring i stadsbyggnadspolitiken i vår huvudstad påverkar våra kunder och det påverkar oss också, säger Alessandro Ripellino.

Här hittar du länken till Alessandro Ripellino Arkitekters valkompass om stadsbyggnadsfrågor.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]