[ Annons ]

Bild: Veidekke.
Publicerat 8 juni, 2020

Stockholms första kvarter helt i trä

Veidekke bygger det första kvarteret i Cederhusen, som är tänkt att bli Sveriges största bostadskvarter i massivträ. Beställare Folkhem, som delägs av Veidekke Eiendom, och de första lägenheterna beräknas vara färdiga för inflyttning i början av 2022.

Cederhusen består av två bostadskvarter, där kvarteret Bologna är först ut. Huset får en stomme av massivträ, med undantag för de nedersta två planen som uppförs i betong, samt en fasad av cederspån. Cederhusen byggs nära den nya tunnelbaneuppgången i Hagastaden och består av fyra bostadshus på 10–13 våningar med 234 lägenheter på 25–202 kvm och 1-8 rum och kök.
Projektet är en totalentreprenad i samverkan som är uppdelad i två med en kontraktssumma på cirka 140 miljoner kronor för den första delen.

– Det är naturligtvis en oerhört viktig milstolpe för projektet att vi nu tagit beslut om byggstart och det innebär att vi äntligen kommer igång på riktigt. Det är ett unikt projekt i såväl nationellt som internationellt perspektiv och det är något som vi verkligen har märkt av i det stora intresset från marknaden. Vi ser fram emot att känna doften av trä spridas över Hagastaden när trästommen i tio våningar är rest, säger Anna Ervast Öberg, ansvarig för projektutveckling Cederhusen.’

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]