Parkteatern i Förbindelsehallen. Foto: Petter Hellman
Publicerat 2 september, 2019

Ny konsertscen öppnar i Slakthusområdet

Snart öppnar Fållan – en ny konsert- och klubbscen i Slakthusområdet. Det blir det första tydliga satsningen i Atrium Ljungbergs utveckling av den nya stadsdelen.

Det är gruppen bakom Nobelbergets konsert- och klubblokaler som kommer att driva verksamheten i fastigheten Fållan i Slakthusområdet. Med Atrium Ljungberg har man tecknat ett hyresavtal som omfattar drygt 2 000 kvadratmeter, i det ingår även planer för en sommarscen i den så kallade Förbindelsehallen, med en publikkapacitet upp till 3 500 personer.

[ Annons ]

Öppningen av Fållan sker den 8 november. Tanken är att de nya evenemangslokalerna ska får en central roll i områdets utveckling. I anslutning till Fållan och Förbindelsehallen ska en permanent kulturarena växa fram med förväntad öppning år 2023.

– Slakthusområdet ska bli Stockholms nya mötesplats för mat, kultur och upplevelser där vi vill se ett brett och varierat kulturutbud. Redan idag finns där ett antal aktörer som driver verksamheter inom konsert, klubb och konst men det råder fortfarande stor brist på lite större scener. Närheten till event och konsertytor är också något vi ser en stor efterfrågan på från många av de företag som är intresserade av att hyra lokaler i Slakthusområdet , säger Linus Kjellberg, affärsutvecklingschef på Atrium Ljungberg.

I ett pressmeddelande menar Stockholms kultur- och stadsmiljöborgarråd Jonas Naddebo (C) att det varit förödande för stockholmarnas musik- och kulturlivv men även för stadens attraktionskraft, jobb och trygghet, att flera live- och kulturscener på olika håll tvingats stänga.

– När Stockholm växer måste vi därför planera in kulturen från början och förväntningarna på just Slakthusområdet är höga. Det ska bli kul att se den här utvecklingen ta fart på riktigt och jag hoppas fler fastighetsägare ser hur kulturaktörer höjer attraktiviteten och värdet på ett område, säger Jonas Naddebo.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]