Kungsleden levererar matlådor. Foto: Kungsleden.
Publicerat 8 april, 2020

Kungsleden stöttar restauranger och ensamstående mammor

Kungsleden köper matlådor av restauranghyresgäster som levereras till ensamstående mammor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Syftet är att stötta både restaurangerna och Fryshusets projekt "Barn till ensamma mammor" under coronakrisen.

Under två veckor kommer Kungsleden att leverera matlådor till Fryshusets projekt ”Barn till ensamma mammor”. Matlådorna köps från restauranger som bedriver sin verksamhet i Kungsledens fastigheter.

[ Annons ]

– Att vi gör det här tillsammans med Kungsleden betyder oerhört mycket för många barnfamiljer som har en ansträngd ekonomi. Förutom att de får större utgifter när barnen äter mer hemma så har många ensamstående mammor fått gå ner i arbetstid eller i värsta fall förlorat sina jobb, säger Sofie Schwertner, som är verksamhetsansvarig för ”Barn till ensamma mammor” på Fryshuset i en kommentar.

Kungsleden kommer inledningsvis att köpa 1 300 matlådor och står för hela kostnaden. Matlådorna köps in från sammanlagt 13 restauranger.

– Vi vill stötta några av dem som drabbas värst av krisen. Tillsammans med Fryshuset hjälper vi ensamstående föräldrar som hamnar i en svår ekonomisk situation och samtidigt stöttar vi restaurangkunder som drabbas hårt när rörligheten i samhället begränsas, säger Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]