Foto: Shutterstock
Publicerat 17 januari, 2018

Jernhusen tar kontroll över Cityterminalen

Jernhusen köper Stockholms stads aktier i Stockholms Terminal AB (STAB) och får därmed full kontroll över bussterminalen på Cityterminalen.

STAB, som hanterar driften av Stockholms bussterminal, har fram tills nu ägts av både Jernhusen och Stockholms stad. Nu får Jernhusen alltså helhetsansvaret för bytespunkterna i hela stationsområdet i Stockholm.

[ Annons ]

– Bytespunkter är en av våra kärnverksamheter. Vi får nu ansvar för hela stationsområdet när Cityterminalen integreras med Stockholms Centralstation. Stationsområdet är ett långsiktigt viktigt område där vi bland annat planerar för framtidens Centralstation, säger Kerstin Gillsbro, vd för Jernhusen. Fler reser med buss och tåg och vårt mål är att förenkla resan för resenärerna.

Stockholms stad menar att det finns flera fördelar med att Jernhuset tar över Cityterminalen.

– Vi har bedömt att bussterminalverksamheten, och därmed stadens intresse att bussar inte ska stå uppställda på gatumark, kan säkerställas utan att staden är delägare. Staden anser att det finns fördelar med att verksamheten samlas på en huvudman. Med Jernhusen som huvudman kan terminalverksamheten fortsätta att utvecklas då verksamheten ligger närmare Jernhusens övriga uppdrag och intressen i terminalen, säger Ingela Lindh, stadsdirektör, Stockholms stad.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]