IRL-spelet är framtaget av Heimstaden. Foto: Heimstaden.
Publicerat 10 december, 2019

Heimstaden tar fram sällskapsspel för att minska skärmtiden

Bostadsutvecklaren Heimstaden har tagit fram ett sällskapsspel som ska inspirera deltagarna till att umgås utan mobiltelefoner.

– Att spela spel med nära och kära har länge varit en uppskattad aktivitet, inte minst under långhelger. Att utmanas, diskutera och skratta tillsammans är något som för oss närmare varandra. Mobilen har en naturlig närvaro i vårt umgänge idag, men kan ibland distrahera oss lite väl mycket, säger Karmen Mandic, kommunikationschef på Heimstaden.

[ Annons ]

Sällskapsspelet består av 120 samtalskort med frågor om allt från “Vem var din första vän?” till “Vem skulle du vilja byta liv med för en dag?”. Spelet är utformat för att passa alla åldrar och syftar till att deltagarna aktivt ska stoppa undan sin mobiltelefon för att låta korten inspirera till intressanta samtal.

Spelkorten har utformats som en mobiltelefon där frågan är ställd som ett sms för att spelarna ska uppleva att de fortfarande håller i sina mobiltelefoner. Spelomgången tar slut så fort någon av deltagarna tar upp sin mobiltelefon och samtliga deltagare ses som vinnare.

Den ovärderliga vinsten är enligt Heimstaden att deltagarna får ”kvalitetstid” med varandra.

–Vi ville utveckla ett enkelt men engagerande sällskapsspel för att inspirera till mer medveten och skärmfri närvaro. Oavsett om du spelar i tio minuter eller i timmar så kan du förvänta dig att lära känna din familj, dina vänner eller dina grannar på ett djupare plan, säger Karmen Mandic.

Spelet kommer initialt att delas ut kostnadsfritt till Heimstadens hyresgäster via deras lokala kontor.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]