Publicerat 20 juni, 2018

Gigantiskt konstverk tar plats i Globenområdet

Det har krävts 400 liter gul färg för att förvandla den 40 meter höga skorstenen på bredvid Globen till ett feministiskt statement. Konstverket är en del i Fastighetsbolaget Klöverns arbete att utveckla Söderstaden.

I samarbete med Stockholm konst utlyste fastighetsbolaget Klövern en tävling där fyra etablerade konstnärer fick skissa på varsitt målningsförslag till den grå betongskorstenen på Södra Arenatorget, nära Globen Shopping och Tele2 Arena. Vinnare blev Cilla Ramnek med verket ”Flickorna”.

[ Annons ]

– Jag tycker det är hög tid att rosetter tar plats i stadsmiljön. Motivet har konstnärlig bärighet i kraft av sin laddning. Flickornas mytologiska sagovärld och estetik representeras allt för sällan i offentlig miljö, säger Cilla Ramnek.

Juryn höll alltså med om att det finns ett behov av att även flickors mytologiska sagovärld och estetik får ta plats i den offentliga miljön. Och vad kan vara bättre än göra det på just en skorsten…

– Konstprojektet är ett led i Klöverns arbete med att utveckla Söderstaden och ett sätt för oss att visa vårt engagemang och vår tilltro till platsen. Vi vill skapa mervärden för besökarna och tror att den här typen av projekt levandegör området och gör folk nyfikna och mer benägna att befolka platsen, säger Siggela Möller, chef för Klöverns affärsenhet Stockholm Södra.

Invigning av verket äger rum under onsdag eftermiddag.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]