Bild: Kod Arkitekter
Publicerat 4 februari, 2020

En hel del surr i nya studentskrapan

Co-livinglägenheter, café och takterrass med gemensamhetslokal. Det hoppas Kod Arkitekter ska locka studenterna till Roslags-Näsby där Bikupan byggs.

Studentbostadshuset Bikupan i, som Kod Arkitekter ritat på uppdrag av DGF Projektering, blir en 15 våningar hög byggnad med bostäder åt 216 studenter vid Roslags-Näsby station.

[ Annons ]

– Det är glädjande att Roslags-Näsby får en studentskrapa med en ambitiös gestaltning. Bikupan binder ihop stadsdelens stora torg och bron över Roslags-Näsby station och blir både en entrépunkt, mötesplats och ett landmärke för den nya stadsdelen säger Martin Edfelt, stadsarkitekt, Täby kommun.

I Roslags-Näsbys nya höghus blir gemensamhetsytorna viktiga. Entrévåningens etagelösning har dubbel takhöjd och gott om rymd. Här finns även en bred trappa som går att sitta i och använda som läktare vid sammankomster. Här finns också cafélokalen med balkong som vetter mot torget.

Högst upp i huset ligger en gemensamhetslokal och en takterrass med utsiktsmöjligheter i alla väderstreck.

– Bikupan blir ett arkitektoniskt landmärke för Roslags-Näsby, ett utropstecken med värdighet och karaktär. Vi är också mycket glada över att kunna berika byggnaden med mötesplatser av hög kvalitet, säger Åsa Kallstenius, chefsarkitekt på Kod Arkitekter.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]