[ Annons ]

Bild: Tovatt Architects & Planners.
Publicerat 16 december, 2020

Åke Sundvall bygger två kvarter i Järfälla

Åke Sundvall har tecknat avtal med Järfälla kommun om markanvisning gällande två stadskvarter med entré till den framtida tunnelbanan i Barkarbystaden.

De två kvarteren ligger mitt emot varandra och omfattar tillsammans 48 000 kvm BTA. I det ena kvarteret ligger en integrerad tunnelbaneuppgång med biljetthall. Åke Sundvall planerar för bostadsrätter, hyresrätter, små kontor service, vård- och hälsoverksamheter, restauranger och handel om totalt 11 400 kvm.

Ambitionen är att skapa en målpunkt i Barkarbystaden med en arkitektonisk gestaltning av hög kvalitet för de två kvarteren.

[ Annons ]

– De här kvarteren är två mycket viktiga pusselbitar i att utveckla en livfull, dynamisk och hållbar stadsmiljö där företag och människor kan utvecklas och må bra sida vid sida i Barkarbystaden, säger Jonathan Björniden (L), ordförande i planutskottet.

– Åke Sundvall har sedan tidigare ett stort engagemang i Barkarbystaden och har byggt omtyckta och prisbelönta kvarter av mycket hög kvalitet. Det känns extra roligt att de väljer att investera på nytt i det här mycket strategiskt viktiga läget där många tusen människor kommer att tillbringa sin tid varje dag, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Åke Sundvall har sedan 2017 varit en av kommunens utvalda ankarbyggherrar i arbetet med detaljplanen och kvalitetsprogrammet för det aktuella området och bidragit med kunskap ur byggbolagets perspektiv för att säkerställa ett tekniskt, ekonomiskt och hållbart genomförande. Byggstart för de två kvarteren beräknas preliminärt till slutet av 2022 och början av 2023.

– Vi är stolta och hedrade över att återigen få förtroendet att vara med och vidareutveckla Barkarbystaden. Dessa två kvarter kommer i framtiden utgöra hjärtat av stadsdelen med såväl gångstråk, tunnelbaneuppgång, restauranger, butiker och kvalitativt boende. Vi har en vision om att skapa stadens mest omtyckta områden, och de här två kvarteren har alla förutsättningar för att leva upp till den visionen, säger Martin Sundvall, vd Åke Sundvall Byggnads AB.                                                                               

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]