Foto: Atrium Ljungberg
Publicerat 11 april, 2022

Nova flyttar in på nya Slussen

Nova öppnar sitt nya Stockholmskontor på ett eget våningsplan om 2 250 kvadratmeter i det nyrenoverade Katarinahuset.  

När byrågruppen Nova sökte nya lokaler för sitt nya huvudkontor i Stockholm stod ett läge vid Slussen högst upp på önskelistan. Valet föll på Katarinahuset, som ägs av Atrium Ljungberg. Nova kommer i början av 2023 att flytta in på ett helt våningsplan, beläget strax under den klassiska restaurangen Eriks Gondolen.

Intressant att ni satsar på ett så stort kontor när allt fler vill arbeta hemifrån, särskilt efter pandemin. Hur har ni resonerat där?

[ Annons ]

– Vi är ett kunskapsföretag och tror att våra medarbetare behöver tillbringa en stor del av arbetstiden på kontoret. Skälen till det är flera, men ska man ta några ser jag fördelar med on-boarding av nya medarbetare, coaching och mentorskap för yngre medarbetare samt kompetensutbyte mellan medarbetare. Vi har också många yngre medarbetare som ofta bor på ett sådant sätt att de föredrar att vara på kontoret, säger Michael Jäderlind, vd för Nova i Sverige.

Enligt Jäderlind räknar företaget med cirka 70 procent beläggning, vilket motsvarar antalet ergonomiska arbetsplatser för den tillväxt som är planerad. Utöver det finns också ett stort antal ”touch down”-platser. Tanken är att miljön ska främja och stimulera innovation, kreativitet och samverkan.

– Vi vill göra det nya kontoret till en intressant mötesplats genom olika aktiviteter och genom att erbjuda möjligheter för den som vill jobba kreativt. Vi tror också att mycket av utveckling och innovation kommer ur spontana fysiska möten och att samordning och beslutstider kortas om vi sitter nära varandra, säger Michael Jäderlind.

Marianne Perslow, kommunikationschef, Atrium Ljungberg, menar att en återhämtning på kontorsmarknaden var tydlig redan i slutet av förra året och som håller i sig.

– Vi noterar också att ett större behov av flexibilitet i hur kontorslokalerna ska utformas samt att sammanhanget och läget blir alltmer betydelsefullt för företag som etablerar nya kontor, säger Marianne Perslow

Flexibilitet tycks definitivt stämma för Nova, som har planerat kontoret med lugna ytor för fokuserat arbete mot Katarinavägen och husets östra och västra fasad. I mitten har man placerat bibliotek, podstudio, workshoprum och touchdownplatser. Längst fram mot Mälaren och Saltsjön ligger café och lounge samt företagets ”makers space”, med 3D-skrivare och utrustning för att kunna jobba fysiskt med olika material, liksom elektronik och annan teknik.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]