[ Annons ]

Foto: Trophi.
Publicerat 23 mars, 2021

Costco etablerar sig i Sverige

Den amerikanska detaljhandelskedjan Costco etablerar sig i Sverige. Hösten 2022 öppnar man en 13 000 kvadratmeter stor butik i fastighetsägaren Trophis köpcentrum Arninge Station i Täby.

Costco är världens näst största detaljhandelskedja efter Walmart och har över 800 varuhus över hela världen. Nu öppnar man alltså sin första butik i Sverige. Hösten 2020 slår Costco upp portarna till sin 13 000 kvadratmeter stora butik köpcentrumet Arninge Station i Täby, utanför Stockholm.

– Costco är mycket glada över att kunna erbjuda vårt koncept med medlemskap till Täby och den bredare marknaden i hela Stockholmsregionen inom en snar framtid. Vi kommer att erbjuda konsumenterna ett brett utbud av kvalitetsprodukter och tjänster till låga priser, säger Costcos talesperson.

[ Annons ]

Arninge Station är en del av handelsplatsen i Arninge där ett nytt resecentrum för tåg och bussar öppnar inom kort med en invändig direktaccess till Trophis fastighet. Med ett flertal större och namnkunniga varumärken inom detaljhandeln som hyresgäster förväntas Costcos etablering ytterligare bidra till hela områdets attraktivitet.

– Vi är mycket stolta över att få välkomna världens tredje största detaljhandelskedja till deras första etablering i Skandinavien. Vi är förstås mycket nöjda med att kunna producera 35 000 kvm handel inom Arninge Station och få allt uthyrt under de besvärliga tider som vi befinner oss i. Det är extra roligt att få erbjuda ett nytt butikskoncept som vi tror kommer passa väldigt bra för de som bor i Täby och omkringliggande kommuner, säger Jan Björk, vd för fastighetsägaren Trophi.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]