Publicerat 13 oktober, 2017

Algoritm ska sköta bostadsförmedlingen

Bostadsförmedlaren Qasa som hittills endast förmedlat andrahandskontrakt ska nu även erbjuda bostäder i första hand. Kravet på kötid slopas och istället ska matchningsalgoritmer bestämma vem som tilldelas ett kontrakt.

I ett samarbete mellan Qasa och fastighetsbolaget K2A, erbjuds kunderna att ansöka om förstahandskontrakt utan kötid. Istället för att stå i kö, anmäler man sitt intresse på Qasas webbplats och sedan används matchningsalgoritmer för att hjälpa fastighetsägarna att finna lämpade hyresgäster.

[ Annons ]

– Vi fokuserar på att få rätt lägenhet till rätt person. Genom att hjälpa bostadssökande hitta ett hem som verkligen passar deras behov skapar vi förutsättningarna för ett mer långsiktigt och tryggt boende. Det gynnar både hyresgästen och fastighetsägaren, menar Mattia Tosti, marknadschef på Qasa.

Qasa har på några år etablerat sig inom förmedlingen av andrahandskontrakt. Det nya området Vega är ett nytt stadsbyggnadsprojekt i Haninge kommun. Bostadsområdet beräknas växa till över 10 000 bostäder under kommande år med goda kommunikationer genom en ny pendeltågsstation.

– Att samarbeta med K2A kändes som en självklarhet. De har otroligt kvalitetsfokus i alla deras bostäder, och deras klimatsmarta byggprocesser med trä i centrum känns både spännande och rätt i tiden, säger Mattia Tosti.

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]