Bygg

EHB beviljas investeringsstöd

Investeringsstöd EHB:s bygger 163 Svanenmärkta bostäder i det nya området Älvdansen i Enköping. Nu är det klart att projektet beviljas investeringsstöd med totalt 66,3 miljoner kronor.

Serneke bygger storkök

Storkök Serneke bygger ett storkök i Vänersborg. Beställare är Vänersborg kommun och ordersumman uppgår till cirka 70 miljoner kronor.

Arcona konverterar fabrik till micro-living

Konvertering Arcona bygger om fastigheten Påsen 15 i Hammarby sjöstad, Stockholm, till micro-living och co-workingutrymmen. Beställare är Aberdeen Standard Investments och Ailon Group och

Signalisten rekryterar chef

Rekrytering Thobias Leidenfors är ny chef för Signalistens nya avdelning för uthyrning av marknad lokaler och parkering. Han kommer närmast från Stockholmshem och rollen som områdesansvarig för uthyrning av kommersiella lokaler.

Sveriges kommuner allt positivare till återbruk

Återbruk Intresset för återanvändning av byggprodukter ökar hos Sveriges kommuner. Men enligt en undersökning gjord av IVL på uppdrag av Avfall Sverige ser många ett hinder för att kunna införa detta.

En bortglömd orts envisa bostadspolitik

Reportage Hade befolkningsutvecklingen fortsatt peka nedåt skulle Stavsjö vara mer eller mindre tomt 2040. Men med Kiladalens Utveckling har man med gemensamma krafter lyckats vända ut-vecklingen.

Peab utvecklar hotell åt Klövern

Bygg Peab har fått uppdraget att bygga en ny fastighet centralt i Örebro åt Klövern. Hyresgästen i byggnaden blir Scandic Hotels. Det nya höghuset rymmer runt 160 rum och kontraktssumman uppgår till cirka 218 miljoner kronor.

Serneke bygger mer i Näsby Slottspark

Nyproduktion Serneke 68 bostäder i två nya etapper i Näsby Slottspark. Beställare är NIam och det hela beräknas vara klart under det sista kvartalet 2021.

Peab bygger hyresrätter i Borås

Hyresrätter Peab bygger 144 hyreslägenheter i området Regementsstaden i Borås. Kontraktssumman uppgår till 194 miljoner kronor och beställare är det kommunala bostadsbolaget AB Bostäder i Borås.

3 x återbruk

Arkitektur Gammalt är det nya svarta, anser allt fler arkitekter. Här är tre exempel på ny arkitektur med återbruk i centrum.

Halverat hyreshusbyggande i Malmö under 2019

Byggande Rejäl dip i Malmö, men upp i Göteborg. Hyreshusbyggandet i landet minskade med 10 procent under 2019, där förutom tappet i Malmö marknaden även påverkats av osäkerhet kring investeringsstödet.

Boverkets prognos: 50 000 nya bostäder nästa år

Bygg Bostadsbyggandet har stabiliserats efter det kraftiga fallet under 2018. Enligt Boverkets prognos kommer 50 000 bostäder påbörjas under nästa år. Men det behövs en högre takt än så.

Serneke får markanvisning i Hagastaden

Bygg Serneke har för avsikt att utveckla ett helt kvarter i Hagastaden i Stockholm. Projektet har nu kommit ett steg närmare i och med en tilldelad markanvisning. Kvarteret kommer att innehålla KFUM Centrals nya idrotts- och kulturcenter samt hotell, kontor och skola.

Serneke bygger på Hisingen

Bostadsrätt Serneke bygger 60 bostadsrätter i Backa på Hisingen i Göteborg. Beställare är Egnahemsbolaget i Göteborg och ordervärdet ligger på runt 90 miljoner kronor.

Så byggdes Stockholms nya skrapa

Bygg Sommaren 2020 flyttar de första hyresgästerna in i Sthlm 01. Totalt beräknas närmare 2 000 personer ha sin arbetsplats på någon av de 27 våningarna.

Skanska bygger skola i lund

Bygg Skanska bygger nya Hedda Anderssongymnasiet i Lund. Totalkostnaden för projektet är 726 miljoner kronor.

Logicenters och Kilenkrysset utvecklar markområde

Bygg Det 120 000 kvadratmeter stora markområdet ligger i Staffanstorp, utanför Malmö. Logicenters planerar att uppföra en modern logistikfastighet om 24 000 kvadratmeter under nästa år.

Peab bygger Malmös nya domstol

Bygg Peab bygger Malmös nya domstolsbyggnad. Kontraktssumman ligger 921 miljoner kronor och beställare är Castellum.
Mer bygg