Bygg

Järvastaden växer med idrottsplats och 4 000 bostäder

Stadsutveckling Järvastaden växer med nära 4 000 bostäder och en ny idrottsplats. Det står klart efter beslut tagits i kommunstyrelsen.

De bygger 44 lägenheter i Västerås

Bygg Bostads AB Mimer och Aros Bygg och Förvaltning AB bygger 44 lägenheter på Vallby i Västerås. Byggstart är planerad till december 2019 och inflyttning är beräknad till sommaren 2021.

Åke Sundvall bygger i Farsta

Bygg Åke Sundvall planerar att bygga 38 bostadsrätter i Farsta, utanför Stockholm. Detta sedan man blivit tilldelade en markanvisning.

De vill bygga bostäder i stenbrott

Bygg Fojab har på uppdrag av Karlshamns kommun tagit fram ett förslag på hur man skulle kunna utveckla ett nytt bostadsområde i Stärnö, en halvö sydväst om Karlshamn som bland inhyser ett tidigare stenbrott.

Masmästaren bygger i Falun

Bygg Masmästaren köpt en tomt i stadsdelen Britsarvet av HMB Construction, som också får uppdraget att bygga 61 bostäder i tre punkthus.

SKB bygger kooperativa hyresrätter i Nacka

Bygg Nacka kommun har utsett SKB till ankarbyggherre för den första etappen av stadsutvecklingsområdet i Henriksdal. SKB har även tilldelats en markanvisning gällande 100 nya kooperativa hyresrätter i Nacka

Recept för en effektivare byggbransch

Bygg Utveckling i arbetsproduktivitet har ökat i alla branscher – utom i byggsektorn. I boken Den ineffektiva byggbranschen – en förändringsagenda lägger Mikael Anjou fram förslag på förändring.

Serneke bygger i Upplands-Väsby

Bygg Serneke Bygg uppför 194 lägenheter, varav merparten är ungdomslägenheter, i Upplands-Väsby. Beställare är Väsbyhem och ordersumman uppgår till cirka 255 miljoner kronor.

Riksbyggen utvecklar Bonum-boende i Lund

Seniorboende Riksbyggen köper två fastigheter i Veberöd, Skåne. Syftet är att bygga ett trettiotal seniorbostäder på platsen.

3 x coworking

Arkitektur Trendig inredning och möjlighet till nätverkande lockar allt fler till kontorshotell. Här är tre stiliga coworkingaktörer som dykt upp den senaste tiden.

Fortsatt nedgång av bostadsbyggande

Bygg Räkna med fortsatt nedgång av bostadsbyggande under 2020. Prognosen är att byggandet landar på 41 000 bostäder. Men Sveriges Byggindustrier tycker ändå att det ser något bättre ut än väntat.

Skanska bygger sjukhus i Göteborg

Bygg Skanska bygger nya Högsbo specialistsjukhus i Göteborg. Beställare är Västra Götalandsregionen, Västfastigheter och kontraktet är värt cirka 1,1 miljarder kronor.

Serneke bygger bostadsrätter i Ystad

Bostadsrätt Serneke bygger 20 bostadsrätter i Västra sjöstaden, Ystad. Ordersumman ligger på omkring 35 miljoner kronor och byggstart är planerad till januari 2020.

Peab bygger badhus i Kristianstad

Badhus Peab bygger ett badhus på Näsby i Kristianstad. Kontraktssumman uppgår till 468 miljoner kronor och beställare är Kristianstads kommun.

Kraftsamling i Skellefteå

Stadsutveckling Skellefteå gräver guld igen. När batteritillverkaren Northvolts kommer till stan är det inte bara en fabrik som ska uppföras. Nu byggs hela staden om.

Riksbyggen vinner markanvisning i Trollhättan

Bostäder Riksbyggen planerar att bygga 40 bostäder i Trollhättan. Detta sedan man vunnit en markanvisning i området Lärketorpet.

Botrygg tilldelas mark i Uppsala.

Bygg Botrygg fått en option för cirka 125 hyresrätter i Rosendal i Uppsala. Ett projektförslag ska nu tas fram, varefter ett markanvisningsavtal kommer tecknas.

”Vi måste ta fram hållbara lösningar som faktiskt efterfrågas”  

Återbruk Bygg- och fastighetsbranschen kan bli bättre på att ta fram hållbara lösningar, samtidigt som man måste värna om byggnadsområdets kulturarv. Åsikterna om hur svenska byggen kan bli mer cirkulära och bättre på återbruk gick isär under en paneldiskussion som arrangerades av White Arkitekter.
Mer bygg