Bygg

Mobilspel ska förebygga smitta på byggplatser

Coronaviruset Danska teknikkonsultföretaget Ramboll har tagit fram mobilspelet "Forebyg smitte" som ska förebygga att covid-19 sprids på arbetsplatser. Spelet finns nu tillgängligt på sex olika språk.

Peab bygger kvarter i Norrahammar

Bygg Peab bygger Centrumhuset i ett nytt centralt kvarter i Norrahammar. Beställare för är Junehem och kontraktssumman uppgår till 100 miljoner kronor.

Lindbäcks bygger hyresrätter i Uppsala

Hyresrätter Lindbäcks bygger 99 hyreslägenheter i Bäcklösa, i södra Uppsala. Beställare är det kommunala bostadsbolaget Uppsalahem och avtalet är tecknat genom avrop av ramavtalet med Sveriges kommuner och regioner (SKR).

Så blir Brommastaden

Stadsutveckling Utvecklingsområdet kring Bromma flygplats är ett av Stockholms största Nu har fastighetsägarna i området genom sitt byggherreforum enats om en gemensam utvecklingsvision för området.

Veidekke byggstartar i Helsingborg

Bostadsrätt Försäljning av de lägenheter som Veidekke Eiendom utvecklar i Viken utanför Helsingborg inleddes i oktober förra året. Försäljningen har gått bra och nu har man beslutat att starta bygget.

NCC bygger hyresrätter i Västerås

Hyresrätter NCC bygger 64 hyreslägenheter i Västerås. Beställare är Bostads AB Mimer och ordern är värd runt 85 miljoner kronor.

Sweco projekterar Nyköpings resecentrum

Stadsbyggnad Nyköpings resecentrum blir en del av den första etappen av den kommande Ostlänken. Nu står det klart att det blir Sweco som projekterar stadens centralt belägna resecentrum, som innebär en stor utvidgning av dagens järnvägsområde och som även binder samman stadens norra och centrala delar.

NCC bygger ut Mälarsjukhuset

Bygg NCC bygger tillsammans med Region Sörmland två nya vårdbyggnader vid Mälarsjukhuset i Eskilstuna och Nyköpings lasarett. Det sammanlagda ordervärdet för båda uppdragen uppgår till drygt 2,4 miljarder kronor.

Skanska bygger åt Castellum

Bygg Skanska har fått i uppdrag av Castellum att bygga E.ON:s nya nordiska huvudkontor i Nyhamnen, Malmö. Projektet omfattar 36 000 kvadratmeter bruttoyta och kontraktet är värt cirka 920 miljoner kronor.

Riksbyggen bygger Kungälvs högsta hus

Bostadsrätt Riksbyggen planerar att uppföra av Brf Kaprifolen i Kongahälla, Kungälv. Den 14 våningar blir höga byggnaden blir Kungälvs högsta och ska rymma 99 bostadsrätter.

Klubbfolket fyller Fållan

Bygg Så här gick det till när nattklubbssatsningen Fållan i Slakthusområdet med Atrium Ljungbergs hjälp förvandlade en tom hall för livsmedelshantering till plats för musik och dans.

Boverket bygger relationer

Bygg Bättre relationer och mer samverkan. På så vis vill Boverket skapa en effektivare plan- och byggprocess.

”Vi måste ha människor runt omkring oss”

Stadsplanering Jan Gehls klassiker Byer for Mennesker finns numera i svensk översättning. Där argumenterar han för en återgång till en mindre och mer humanistisk skala i stadsbyggandet. Ett modernt byggande bortom modernismen som inte behöver hemfalla åt nostalgiskt återskapande av forna tiders byggnader.

Peab bygger hyresrätter i Norrköping

Hyresrätter Peab bygger 121 hyreslägenheter i Söderport i Norrköping. Beställare är Grundingen Fastighets AB och kontraktssumman uppgår till 145 miljoner kronor.

ICA Fastigheter utvecklar kvarter i Malmö

Stadsutveckling ICA Fastigheter utvecklar ett stadskvarter med en ICA Supermarket och 70 bostäder i Limhamns Sjöstad i Malmö kommun. Projektet sker i samarbetete med JM.

De bygger 300 lägenheter i Kristianstad

Stadsutveckling Det gamla sjukhusområdet i Kristianstad ska få nytt liv igen. Detta sedan AB Kristianstadsbyggen bygger 300 lägenheter och en stadsdelspark på platsen.

Nock bygger studentbostäder i trä

Studentbostäder Nock Massiva Trähus och NA Bygg bygger 66 studentlägenheter i Örebro. Beställare är Eken i Almby och Husen byggs i korslimmat trä med modern volymbyggnadsteknik för att minimera klimatpåverkan.

Edsberg får 76 nya ungdomslägenheter

Ungdomsbostäder Sollentunahem har fått bygglov för ytterligare 76 ungdomslägenheter i Edsberg i Sollentuna, norr om Stockholm. Sedan tidigare finns 50 likadana bostäder.
Mer bygg