Bygg

Kungsholmen får 890 nya lägenheter

Stadsutveckling Nordvästra Kungsholmen i Stockholm får ett rejält tillskott av bostäder. Det står klart sedan kommunfullmäktige fattat beslut om att anta en detaljplan för Hornsbergskvarteren.

Peab bygger logistikpark i Sundsvall

Logistik Det blir Peab som bygger Sundsvalls nya logistikpark i anslutning till Tunadalshamnen. Beställare är Sundsvall Logistikpark och kontraktssumman uppgår till 734 miljoner kronor.

Lindbäcks bygger vidare i Orminge

Bygg Lindbäcks har sedan tidigare färdigställt 58 lägenheter i Orminge centrum. Nu står det klart att man även fått förtroende från Aros Bostad att bygga projektets andra etapp, med ytterligare 105 lägenheter.

Solna får fler hyresrätter

Hyresrätter Centrala Solna får 80 nya hyresrätter samt ett LSS-boende. Detta efter att kommunstyrelsen godkänt en principöverenskommelse mellan Solna stad och bostadsstiftelsen Signalisten.

Serneke får nytt uppdrag i Selma stad

Bygg Serneke bygger ytterligare en etapp i projektet Selma stad i Hisings Backa i Göteborg. Beställare är Framtiden Byggutveckling och ordern är värd cirka 168 miljoner kronor.

Arkitema ritar Edison Park

Arkitektur Arkitema har fått i uppdrag att rita en 20 000 kvadratmeter stor företagspark med tillhörande parkeringsgarage i Lund. Beställare är Castellum, som vill forma om den redan existerande företagsparken.

NCC bygger hyresrätter i Täby Park

Hyresrätter NCC bygger 131 hyresrättslägenheter i Täby Park norr om Stockholm. Beställare är Riksbyggen och affären är en totalentreprenad med ett ordervärde på cirka 180 miljoner kronor.

Diös planer för centrala Umeå

Stadsutveckling Två nya kvarter med bostäder och kommersiella lokaler, utveckling av ett parkeringshus och en nybyggd fastighet. Det är Diös planer för centrala Umeå.

Boklok bygger i Växjö

Bostadsrätter Boklok bygger 67 bostadsrätter på Telestadshöjden i Växjö. Planerad byggstart är satt till hösten 2020.

Klimatsmart leverans till sjöss

Bygg Under torsdagen anlände ett 40-tal moduler till bygget av temporära bostäder på Kvillepiren i Göteborg. Leveransen via sjövägen innebar en 60-procentig koldioxidreducering, jämfört med lastbil.

Veidekke bygger åt Vasakronan

Bygg Veidekke har fått i uppdrag att utföra om och tillbyggnation av Strömshuset i centrala Göteborg. Beställare är fastighetsägaren Vasakronan och projektet är en totalentreprenad i samverkan på cirka 185 miljoner kronor.

320 nya bostäder planeras i Orminge

Bygg Kommunfullmäktige i Nacka har klubbat igenom detaljplanen för Ormingehus. Därmed är planen med 320 lägenheter i bland annat ett nytt höghus är med i planerna ett steg närmare verklighet.

Tynnered kan få 100 nya trygghetsboenden

Trygghetsboende Göteborgs stad planerar att omvandla 100 lägenheter i Tynnered till trygghetsboenden. Detta sedan Fastighetsnämnden beslutade att bevilja kommunala subventioner till ansökningen.

Nya hallen i gammal charm

Arkitektur Efter sju år är äntligen renoveringen av Östermalms saluhall klar och i mars slogs portarna upp till en betydligt ljusare och fräschare handelsplats.

Grönt ljus för Skärholmens nya landmärke

Bygg Detaljplanen för ett 23 våningar hög byggnad, som ska innehålla Stockholmshems nya huvudkontor, kulturverksamheter och nya hyresrätter har vunnit laga kraft. Byggstart är planerad till sommaren 2020.

NCC bygger hyresrätter i Laholm

Hyresrätter NCC bygger 49 hyreslägenheter i Laholm. Beställare är Laholmshem och affären är en totalentreprenad med ett ordervärde på cirka 70 miljoner kronor.

Bra Bygg bygger i Mölndal

Bygg Veidekkes dotterbolag BRA Bygg (Billström Riemer Andersson Bygg AB) bygger Fujirebios nya lokaler i GoCo Innovation City, söder om Göteborg. Byggnaden planeras stå färdig sommaren 2021. Ordervärde är på cirka 185 miljoner kronor.

NCC bygger i Göteborg

Bostadsrätter NCC bygger 135 bostadsrätter i Göteborg. Beställare är HSB Göteborg och ordersumman uppgår till cirka 285 miljoner kronor.
Mer bygg