[ Annons ]

Dan Nerén , Senior Public Policy Manager på Tier Mobility
Publicerat 3 juli, 2022

Vad gör du i Almedalen, Dan Nerén?

Efter två inställda år har Almedalsveckan gjort comeback. Här finns fullt med folk från fastighetsbranschen. Och de som vill prata med fastighetsbranschen – som Dan Nerén, policychef för Tier i Norden.

Varför är du i Almedalen i år?
– Vi är här för att prata delad mikromobilitet och hur det kan vara med och påverka den gröna omställningen i våra städer, i kombination med kollektivtrafik.

Vilka ämnen kommer du att bevaka extra noga?
– Vi kommer särskilt att bevaka frågor som handlar om mobilitet och hållbarhetsfrågor som rör just den gröna omställningen.

[ Annons ]

Är det viktigt för er att nå fastighetsbranschen?
– Det är det verkligen! Vi är jätteintresserade av utvecklingen med till exempel minskade eller slopade p-tal. Att i stället för att erbjuda parkeringsplatser till invånare, erbjuda delad mobilitet. Så fastighetsbranschen spelar en väldigt stor roll vad gäller transportomställningen.

Vad tycker du är den viktigaste frågan just nu?
– Det är att säkerställa att kommuner har rätt och effektiva verktyg att reglera delad mobilitet med. Samt att vi får till upphandling av mobilitetstjänster, precis som vi ser i resten av Europa och i vårt grannland Norge, för att skapa stabilitet på marknaden och att fastighetsbranschen vet vilka aktörer de kan samarbeta med inom en överskådlig framtid.

Vad ser du mest fram emot under veckan?
– Att prata hållbar mobilitet, både med representanter från lokalt och nationellt håll.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]