Mikael Eskilandersson, Sverigedemokraternas bostadspolitiske talesperson. Foto: Sverigedemokraterna
Publicerat 23 februari, 2024

Tydligt nej från SD om fri hyressättning

Kristdemokraternas utspel om fri hyressättning vid nyproduktion möts av kalla handen från Sverigedemokraterna.

Kristdemokraterna har alltså riktat en uppmaning till den egna regeringen att gå vidare med det redan färdiga förslaget om fri hyressättning vid nyproduktion. I en intervju med Fastighetstidningen tror och hoppas Larry Söder, bostadspolitisk talesperson för Kristdemokraterna, att Sverigedemokraterna ska vilja förhandla frågan inom Tidösamarbetet.

Från SD är det dock kalla handen.

[ Annons ]

– KD vet var vi står och att vi inte vill införa fri hyressättning. Så det är inte aktuellt med vare sig fri hyressättning i nyproduktion eller med social housing, säger Sverigedemokraternas bostadspolitiske talesperson Mikael Eskilandersson.

Det väckte visst hopp hos de som vill se denna reform då Mikael Eskilandersson i slutet av förra året i en intervju med Altinget sa: ”Denna fråga är en sådan fråga vi kan diskutera.”

Något som han senare, intervjuad av Fastighetstidningen, kom att tona ner. Han förklarade då att vad han snarare menade att frågan kan diskuteras i bemärkelsen att allt egentligen är förhandlingsbart i politiken. Men att det inte alls var något nytt ställningstagande.

Samma besked han nu alltså bemöter KD:s utsträckta hand med.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]