[ Annons ]

Foto: Peab.
Publicerat 8 september, 2020

Peab säljer till Brinova

Peab säljer sin 50-procentiga andel av bolaget Nya Bara Utvecklings AB till Brinova. Bolaget har varit samägt med Volito Fastigheter.

Nya Bara Utvecklings AB har de senaste åren utvecklat fastigheter omkring Bara Centrum, strax öster om Malmö. De färdigutvecklade fastigheterna i bolaget har en uthyrningsbar yta om cirka 14 500 kvadratmeter och avyttringen görs baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 475 miljoner kronor. Förutom 113 lägenheter innehåller beståndet olika typer av samhällsfunktioner som sporthall, vårdcentral och bibliotek, samt en livsmedelsbutik.

– Bara är en attraktiv bostadsort som utvecklas hela tiden. Efter att framgångsrikt ha utvecklat dessa fastigheter är vi glada över att sälja Nya Bara Utveckling till Brinova. Vi kommer nu att fokusera på de helägda stora utvecklingsområdena vi har kvar i Bara. Vi ser stora behov av ytterligare både bostäder och samhällsfastigheter, säger Christian Dahlman, chef Projektutveckling Peab Syd.

[ Annons ]

Per Johansson, vd på Brinova, kommenterar förvärvete så här:

– Fastigheterna blir ett utmärkt tillskott till Brinovas fastighetsportfölj, där fokus ligger på bostäder och samhällsfastigheter. Brinova breddar sin närvaro till orter där ambitionen är att verka med en stark lokal närvaro. Fastigheterna är nästan nybyggda och kan förvaltas med befintliga resurser, vilket leder till en kostnadseffektiv förvaltning.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]