[ Annons ]

Åsa Vannerus, HR-chef Skandia Fastigheter. Foto: Linda Broström
Publicerat 21 april, 2021

”Lyhört ledarskap ger engagerade medarbetare”

Namn: Åsa Vannerus. Titel: HR-chef Skandia Fastigheter. Aktuell med: Skandia Fastigheter har, för andra året i rad, de mest engagerade medarbetarna i sin bransch, enligt undersökningen Brilliant Future.   

Hur lyckas ni få så engagerade medarbetare?

– Alla får ett stort ansvar i sina roller, samtidigt som de får tydliga ramar.  Det gör att alla medarbetare känner sig delaktiga och tycker att det är roligt att jobba. Vi jobbar varje dag med medarbetarfrågor och är lyhörda för vad medarbetarna tänker. Ett omtänksamt ledarskap är en av nycklarna.

[ Annons ]

Vad är största fallgropen?

– Det gäller att vara äkta och transparent. De som säger att det är högt till tak men inte lever efter det kommer att förlora i längden.

Har pandemin påverkat engagemanget?

– Det är klart att kreativiteten och effektiviteten blir lidande vid distansarbete, eftersom vi går miste om de möten och tankeutbyten som sker i ”det tredje rummet”, alltså vid kaffemaskinen eller på andra platser på och utanför kontoret. För cheferna är tillvaron mer stressig än vanligt, eftersom man har svårare att se hur medarbetare mår och jobbar när man inte ses. Vi försöker underlätta för alla, men till viss del får vi vänta ut krisen.

Hur bidrar engagemanget till affären? 

– Medarbetarnas engagemang är avgörande för hur våra hyresgäster trivs, hur våra fastigheter sköts och hur vi jobbar. Trots de svåra förutsättningarna just nu har vi sett exempel på hur kreativitet och nya affärsmöjligheter har kommit fram, drivet av medarbetarna.

TRE YRKEN SOM JAG SKULLE VILJA TESTA

Arkitekt:  – Hus och kreativt skapande älskar jag. Och jag är byggnadsingenjör i grunden.

Trädgårdsmästare:  – Jag skulle skapa lugn och harmoni och njuta av frisk luft bland mina
odlingar.

Läkare: – Att ta hand om andra ger arbetet mening.  Här skulle jag få utlopp för mitt intresse för människor.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]