Foto: Familjebostäder
Publicerat 17 april, 2020

Ljuskonst ett vapen mot smittspridning

För tillfället är konstprojektet Lysande konst i Rinkeby ersatt. Familjebostäder lyser istället upp fasaderna med information om coronaviruset på somaliska, arabiska och engelska.

I januari invigdes ljuskonsten som ska lysa upp några av husfasaderna på Rinkebystråket en tid framöver. Ett projekt där elever från Rinkebyskolan har satt färg på väggarna under ledning av ljusdesigner Marianne Lind och konstnär Stina Wollter. Men sedan en tid tillbaka har Familjebostäder pausat det tillfälliga konstprojektet.

– Vi fick tidigt indikationer från lokala samarbetspartners i Rinkeby att situationen i Järvaområdet krävde ytterligare kommunikationsåtgärder, så vi ville göra vad vi kunde för att stötta, säger Familjebostäders kommunikationschef Lott Jansson.

[ Annons ]

Istället har man laddat de sex projektorerna med budskap på somaliska, arabiska och engelska från 1177 Vårdguiden och Region Stockholms informationskampanj om coronaviruset. Det är en påminnelser om att ”Tvätta händerna” och ”Stanna hemma om du är sjuk”.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]