[ Annons ]

Foto: Volvo.
Publicerat 16 november, 2020

HSB och Volvo storsatsar på bilpool

HSB inleder ett samarbete med M, Volvo Car Mobility. Avtalet gör det möjligt för boende, anställda samt bygg- och fastighetsutvecklare att dela bil i stället för att äga.

Avtalet mellan HSB och M, Volvo Car Mobility är rikstäckande och målgruppen är samtliga boende i HSB:s 25 000 hyresrätter, 3 900 bostadsrätter, samt byggare och fastighetsutvecklare. De boende får tillgång till bildelning och delar därmed resurser på ett effektivt sätt. Upplägget innebär även att HSB kan bygga färre parkeringsplatser till förmån för andra typer av ytor för människor att röra sig på.

Bilarna, från Volvo XC40 till V90, bokas genom M:s app, som även ger insikt i kundernas körmönster och behov, vilket leder till en enklare dynamisk optimering av bilflottan.

[ Annons ]

– Vi är väldigt glada och stolta över att kunna bidra till HSB:s miljömål. M vill inspirera till en mer medveten användning av bilar i städer och det gör vi bäst med andra progressiva organisationer. I samarbetet med HSB kan vi nyttja vår fulla kapacitet eftersom det sträcker sig över flera segment; privatpersoner, medarbetare i föreningarna och bygg-/fastighetsutveckling. Tillsammans kan vi öka takten i omställningen mot delad mobilitet och framtidens sätt att ha bil, säger Anna Eriksson, affärsområdeschef för M, Volvo Car Mobility, 

Avtalet är inte bara en satsning för boende och anställda i HSB utan också för miljön. En parkering tar upp ungefär 25 kvadratmeter, och genom att erbjuda delad mobilitetstjänst behöver man inte bygga lika många parkeringsplatser och frigör ytor för människor att röra sig fritt och på ett mer hållbart sätt.

– Vi vill lyfta fram delade mobilitetstjänster som ett alternativ till privat bilägande. Med M får våra föreningar och medlemmar ett smart och bekvämt sätt att ha bil när man behöver en, och samtidigt slippa kostnader och ansvar för en egen bil. Framför allt är det viktigt för oss att driva en förändring mot mer hållbara alternativ, att varje bil används av flera är bättre för både miljön och klimatet, säger Jane Svensk som är kategoriansvarig inköpare på HSB affärsstöd.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]