[ Annons ]

Foto: Amkvo
Publicerat 24 augusti, 2020

HSB och Aros samarbetar i Solna

HSB säljer runt 500 byggrätter i stadsdelen Pampas/Ekelund i Solna av HSB Bostad. Köpare är Aros Bostad och bolagen ska utveckla den nya stadsdelen tillsammans, via ett gemensamt exploateringsbolag.

Samarbetet mellan Aros och HSB ingår i den första etappen av Solna stads och HSB Bostads utveckling av Ekelundsområdet. Totalt innehåller etappen cirka 1000 bostäder, levande stadsgator med ett rikt utbud av service samt förskolor. Även en ny tunnelbaneuppgång till stationen Västra Skogen planeras.

– Vi är glada över att ha Aros Bostad som partner i framdriften av området. Samarbetet är tänkt att öka exploateringsförutsättningarna, skapa ett varierat utbud av bostäder samt möjliggöra en högre utbyggnadstakt. Vi vet att området är efterlängtat av HSB:s bosparare och viktigt för Solna stad, säger Jonas Erkenborn, vd för HSB Bostad.

[ Annons ]

Magnus Andersson, vd Aros Bostad, är även han nöjd över samarbetet.

– Vi ser fram emot att utveckla den nya stadsdelen Pampas/Ekelund tillsammans med HSB Bostad och Solna stad. Det är ett fantastiskt läge för att skapa attraktiva och hållbara bostäder i och med närheten till både vatten, grönområden och goda kommunikationer.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]