Foto: Nyfosa.
Publicerat 31 augusti, 2020

Hon blir ny vd för Nyfosa

Stina Lindh Hök är ny vd för Nyfosa. Hon kommer närmast från rollen som operativa chef på samma bolag, och tar över efter avgående Jens Engwall.

Förutom rollen som operativ chef, en tjänst hon innehaft sedan bolaget bildades, har Stina Lindh Hök bland annat även varit transaktionschef i Hemfosa från 2012 till 2018. 

– Vi är mycket glada över att Stina Lindh Hök tillträder som vd för att fortsätta utveckla Nyfosa när Jens Engwall väljer att fasa ut. Stina har som operativ chef haft en central roll i att bygga upp Nyfosa till den position bolaget har idag. Med Stina får Nyfosa både kontinuitet och ny energi genom hennes värdefulla kompetens inom fastighetstransaktioner och affärsutveckling. När nu Jens Engwalls roll i Nyfosa förändras vill jag också passa på att tacka Jens för hans avgörande betydelse för Nyfosas utveckling och dynamiska företagskultur, kommenterar Johan Ericsson, styrelseordförande i Nyfosa.

[ Annons ]

Stina Lindh Hök säger i ett pressmeddelande att hon är glad och stolt över förtroendet att leda och vidareutveckla Nyfosa. 

– Vi har en spännande och lönsam resa bakom oss, nu blickar jag framåt med siktet inställt på fortsatt hög transaktionsaktivitet och på att skapa värde genom tillväxt och starka kassaflöden. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta arbetet tillsammans med det starka och dedikerade teamet på Nyfosa. Det finns massor kvar att göra”, säger hon.  

Jens Engwall blir kvar som rådgivare till Nyfosa under en tvåårsperiod och planerar att fortsatt stå till förfogande som styrelseledamot i bolaget, även för omval inför nästa årsstämma. Han behåller ett betydande aktieinnehav i bolaget.

–Jag är nöjd över att vi på endast två års tid skapat det stabila och växande bolag som Nyfosa är idag. Stina har varit en motor i Nyfosas transaktionsverksamhet och jag är övertygad om att hon på ett utmärkt sätt kommer vidareutveckla bolaget och driva en fortsatt offensiv tillväxt. Stina kan bolaget, marknaden och har en fantastisk näsa för affärer. Vi har arbetat tillsammans i tio år och det känns helt självklart att Stina är den som nu tar över som vd. Det kommer bli bra, säger den avgående vd:n i ett uttalandee.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]