[ Annons ]

De boende i Eden kommer att få ta del av gemensamma ytor med egna klimatzoner som skiftar med årstiderna.
Publicerat 11 januari, 2021

Ett hus att må bra i

Eden i Hyllie ska bli en av Europas mest innovativa fastigheter, när Kungsleden utvecklar konceptet Symbiotic Building. Hälsa, natur, service och intelligens ska skapa välbefinnande och kreativitet för hyresgästerna.

Eden kommer att styras med hjälp av operativsystemet Brikk, som är utvecklat av Viaeuropa och byggt från kärnan och utåt. Allt ifrån förvaltning och fastighetsstyrning till tjänster för hyresgästerna kommer ingå i ekosystemet. Här kommer det finnas ett brett utbud av olika tjänster och tjänsteleverantörer, som kommer att erbjudas via en öppen marknadsplats, där varje företag och medarbetare i fastigheten själv skapar sin egen unika, individ-anpassade portal med ett personligt service- och tjänsteutbud.

– Alla som kommer att arbeta i huset kommer få en egen inloggning som ger dem tillgång till de tjänster som deras administratör kommer ge dem tillstånd att använda, säger Tina Lindh, affärsutvecklare på Kungsleden.

[ Annons ]

Hyresgästerna kommer bland annat kunna ta del av tjänster som energiförbrukning, värme och avfallsförbrukning, catering, kemtvätt och bokning av träningspass.

Men allt kommer inte vara digitalt i Eden. Kungsleden kommer att samarbeta med kontorshotell- och coworkingleverantören Quick Office, som enligt Tina Lindh kommer att stå för den mänskliga servicen.

– Det handlar till exempel om event, föreläsningar och catering. De här sakerna vill vi inte digitalisera, säger hon. Planen är alltså att bli ett av det mest innovativa kontorshusen i Europa. Och för att alla ska kunna ta del av alla tjänster kommer en instruktion anordnas för nya hyres-gäster vid inflyttning.

– Vi vill att de ska veta hur huset funkar och vilka möjligheter och hjälpmedel de har. Det blir en communitykänsla, säger Tina Lindh.

Förutom serviceutbudet kommer de boende i Eden även få ta del av gemensamma ytor med egna klimatzoner som skiftar med årstiderna. Fastigheten kommer att certifieras enligt Leed och Well v2. Inflyttning sker under hösten 2021.

– Över hälften av ytorna är redan uthyrda och vi har skarpa dialoger med flera andra, så vi utgår från att hela huset kommer vara uthyrt vid inflyttning, säger Tina Lindh.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]