[ Annons ]

STOCKHOLM 180921 Chris Österlund, vd Botkyrkabyggen. Foto: Sören Andersson/www.2see.se COPYRIGHT SÖREN ANDERSSON
Publicerat 25 november, 2020

Botkyrkabyggen prisas för socialt ansvarstagande

Botkyrkabyggen får utmärkelsen Årets samhällsaktör 2020 för sitt arbete med alla aspekter av hållbarhet.

Bakom utmärkelsen Årets samhällsaktör 2020 står Gullers Grupp och Dagens Industri. Botkyrkabyggen är vinnare i kategorin hållbarhet.

– Det är oerhört hedrande att i hård konkurrens och i gott sällskap utses till Årets samhällsaktör. Utmärkelsen är ett bevis på att Botkyrkabyggens systematiska målstyrning och i många fall oförtrutna och oglamorösa vardagsarbete, leder till konkret förändring. Vi är en stark aktör att räkna med i arbetet med Agenda 2030, säger Chris Österlund, vd Botkyrkabyggen.

[ Annons ]

Juryns motivering lyder:

”För att de tar stadiga steg framåt i alla aspekter av hållbarhet med de globala målen och Agenda 2030 som ledstjärna. De tar ett långt större socialt ansvar än rollen kräver och integrerar hållbarhetsarbetet i alla delar av kärnverksamheten.”

Chris Österlund pekar på jämställdhetssatsningar, genomtänkta renoveringar, trygghetsvandringar, odlingar och gratis aktiviteter som exempel på hur bolaget arbetar med alla aspekter av hållbarhet.

– Utväxlingen blir stor när hållbarhetsarbetet knyts in i den ordinarie verksamheten. Hållbarhet och lönsamhet hänger ihop, säger Chris Österlund.

Juryn har bestått av: Ahmed Abdirahman, Stockholms Handelskammare. Malin Ljung Eiborn, BillerudKorsnäs. Mikael Salo, Aktuell hållbarhet. Liselott Törngren, Gullers Grupp Stockholm.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]