Foto: Qasa
Publicerat 17 augusti, 2018

Blocket och Qasa inleder samarbete

Blocket utvecklar sin marknadsplats för andrahandsbostäder. Genom ett samarbete med den digitala plattformen Qasa ska tjänsten nu både bli tryggare och enklare.

Blocket är den en av de absolut största marknadsplatserna för andrahandsbostäder i Sverige. Nu tar man alltså hjälp av Qasa, som erbjuder en digital plattform som matchar bostäder till hyresgäster, gör kreditkontroller, samlar in referenser och garanterar att hyran betalas i tid. Visionen med samarbetet är att det ska bli lika tryggt och enkelt att hyra eller hyra ut en bostad som det är att köpa matkasse online.

[ Annons ]

– Tillsammans med Schibsted kan vi ta vi ett stort kliv mot vår vision om en tryggare och mer rörlig bostadsmarknad, både i och utanför Sverige. Qasa och Blocket kompletterar varandra och tack vare samarbetet räknar vi med att Qasa inom några år ska omsätta hyror för flera miljarder kronor, säger Qasas marknadschef Mattia Tosti.

Robin Suwe, affärsområdeschef för Blocket bostad, menar att samarbetet med Qasa kommer att innebära stora förbättringar för bostadssökarna.

– Genom samarbetet med Qasa kan vi erbjuda våra användare annonsering inom andrahandsuthyrning med fler trygga kringtjänster såsom betalgaranti och hantering av utbetalningar. Vi är glada att ihop med Qasa arbeta för en trygg och växande andrahandsmarknad för bostäder, säger han.

På Blockets moderbolag Schibsted spår man att detta kan vara starten på en internationell lansering av den nya plattformen.

– Vi har stark tilltro till Qasa och har höga förhoppningar på samarbetet i Sverige via Blocket. Vår ambition är att på liknande sätt lansera plattformen på våra andra marknadsplatser runt om i världen och stärka vår närvaro på bostadsmarknaden, säger Jussi Lystimäki på Schibsted media group.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]