Thomas Erséus, vd AMF Fastigheter. Foto: AMF Fastigheter/Jonas Malmström
Publicerat 23 februari, 2022

”Vi borde leva efter devisen att laget är bättre än jaget”

Namn: Thomas Erséus. Titel: Vd AMF fastigheter. Aktuell med: Tillträdde som vd efter Mats Hederos på AMF Fastigheter 1 januari 2022.

Kommer du att ”förstöra allt” som Mats Hederos byggt upp?

– Ha ha, nej absolut inte, men all verksamhet behöver utvecklas. Inget är så bra att det inte kan göras bättre allt eftersom förutsättningarna i omvärlden förändras.

[ Annons ]

Vad ser du mest fram mot i din nya roll?

– Kortsiktigt är det att lära känna alla som jag möter internt och externt. Långsiktigt är det att fortsätta utveckla våra stadsrum och fastigheter på ett klokt sätt.

Vad tar du med dig som viktigast lärdom från dina tidigare arbetsplatser?

– En generell reflektion som jag burit med mig är hur mycket bättre vi alla blir om vi på riktigt lever utifrån devisen att laget är bättre än jaget.

Vad är den viktigaste frågan framåt?

– Många frågor hänger samman och de beror bland annat på hur våra hyresgäster utvecklas, mår och om nya behov som uppstår. Även den ekonomiska utvecklingen påverkar frågorna framåt. Men några av de viktiga frågorna vi ser just nu är vår kompetens-försörjning, samt inte minst frågan om hållbarhet och hur vi ska bygga om och bygga nytt i framtiden.

Har du mött alla dina nya kollegor än?

– Nej, det personliga mötet återstår i flera fall. Jag längtar efter att vi ska kunna träffas mer fysiskt igen, men fördelen med att börja nu är att vi har tränat på att mötas digitalt i snart två års tid.

TRE YRKEN SOM JAG SKULLE VILJA TESTA

Barnläkare
– Känner stor respekt för läkare, särskilt inom geriatriken och pedia-triken.

Proffsgitarrist
– Är så sjukt avundsjuk på de som kan spela gitarr riktigt bra och det är väl mina ungdomsdrömmar om att bli popartist som dröjer sig kvar.

Möbelsnickare
– Det kanske finns en gen hos mig från min farfars far som var just möbelsnickare. Vi har några möbler hemma som han har gjort.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]