[ Annons ]

Glasbergasjön. Foto: Paradoumo
Publicerat 6 november, 2019

Hållbart och smart bostadsområde byggs i Södertälje

Smarta energilösningar och mobilitet har blivit allt viktigare i erbjudandet till boende. Det visar nu också ett aktuellt exempel från villamarknaden, när ett helt bostadsområde byggs i trä och utrustas integrerade solceller på taken.

Bostadsområdet Glasberga Sjöterrass växer just nu fram vid Glasbergasjön, utanför Södertälje. Här ligger fokus på energieffektivitet och hållbarhet. Huset byggs i trä och taken utrustas med integrerade solceller.

[ Annons ]

I bostäderna har det även installerats laddboxar för elbilar. För varje bostad ingår även en årshyra för en elbil.

– Vi vill hjälpa våra kunder att leva så hållbart som möjligt. Det är ju rätt häftigt att tanka sin elbil med egen el från taket”, säger Marie Strand, marknadschef på Paraduomo, som bygger området.

Sju sjövillor är i stort sett klara för inflyttning, medan resterande 21 radhus beräknas stå färdiga inom kort. Man planerar även för ytterligare 16 bostäder.

– Det är en spännande tid inom byggbranschen, med nya tekniska lösningar. Att kunna lägga tak som är lika hållbara och snygga som traditionella tak – och som dessutom innehåller solceller – går helt i linje med hur vi vill bygga framtidens boenden, säger Marie Strand.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]