[ Annons ]

Foto: Shutterstock
Publicerat 14 januari, 2021

Uppdaterade rekommendationer för köpcentrum

Med anledning av den nya tillfälliga pandemilagen ger Fastighetsägarna nu ut rekommendationer för smittskyddsåtgärder i köpcentrum.

Den tillfälliga pandemilag som trädde i kraft den 10 januari ställer övergripande krav på fastighetsägare med köpcentrum, gallerior och varuhus att vidta åtgärder för att undvika trängsel och risk för smittspridning.  Fastighetsägarna har därför tagit fram rekommendationer om hur fastighetsägare kan arbeta med smittskyddsåtgärder.

– Fastighetsbranschen har under hela coronapandemin vidtagit många åtgärder för att minska trängsel och smittspridning, som tydlig information om besöksflöden, påminnelser om att hålla avstånd, distansvärdar och erbjudande om hemleverans. Vi ser att åtgärderna haft effekt och att antalet besökare till köpcentrum minskat kraftigt den senaste tiden, säger Anders Holmestig, vd Fastighetsägarna Sverige.

[ Annons ]

Han betonar att alla aktörer nu behöver ta ett gemensamt ansvar för att minska smittspridning.

– Samverkan mellan butiksinnehavare, restauranger och köpcentrum är avgörande för att vi ska lyckas, säger Anders Holmestig, vd Fastighetsägarna Sverige.

Uppdaterade rekommendationer hittar du här

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]