Transaktion

Dubbla uthyrningar för Kungsleden

Uthyrning Kungsleden hyr ut två lokaler på 2 325 och 1 121 kvadratmeter till Tibble Gymnasium respektive Enaco Sverige. De båda fastigheterna är belägna i Kista, norr om Stockholm.

Brinova bygger 50 hyresrätter i Oxie

Förvärv Brinova förvärvar fastigheten Oxievång av Malmö stad. Ambitionen är att bygga 50 hyresrätter.

Vårens nedgång driver på

Analys Centralbankernas agerande sätter betydande avtryck på den svenska fastighetsmarknaden. Men det innebär samtidigt möjligheter för den med marknadskoll.

SBB köper för 1,2 miljarder av Hemsö

Transaktion Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) förvärvar 14 samhällsfastigheter i Stockholm och Västra Götaland av Hemsö för 1,2 miljarder kronor.

Balder lanserar ramverk för gröna obligationer

Hållbarhet Fastighetsbolaget Balder lanserar ett ramverk för gröna obligationer med syfte att finansiera projekt som bidrar till en minskad miljöpåverkan.

Humlegården förvärvar hotell i Stockholm

Transaktion Humlegården har förvärvat hotellfastigheten Dykaren 33 på Kungsholmen från Connect Hotel.

Minskade marginaler men optimism hos Besqab

Kvartalsrapport En viss optimism präglar Besqabs rapport för årets första kvartal. Bostadsutvecklaren har sålt fler lägenheter än kvartalet innan. Samtidigt är det dock prissänkningar på många objekt vilket minskat marginalerna.

Diös hyr ut till Huckleberry

Uthyrning Juice- och yoghurtbaren Huckleberry flyttar in på Storgatan mitt i centrala Sundsvall. Fastighetsägaren Diös utvecklar just nu lokalerna till modernt cafékoncept.

Nordic Wellness tecknar nya hyresavtal

Uthyrning Svenska Handelsfastigheter tecknar hyresavtal med friskvårdskedjan Nordic Wellness för träningslokaler vid handelsplatserna Fjällbacken i Gävle, Härlöv i Kristianstad och Strömpilen i Umeå.

Svenska Handelsfastigheter förlänger med Rusta

Uthyrning Svenska Handelsfastigheter har tecknat åtta nya avtal med butikskedjan Rusta. Avtalen är på tio år vardera och omfattar runt 16 500 kvadratmeter handelsyta.

Stenvalvet hyr ut till Region Gotland

Uthyrning Stenvalvet har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Region Gotlands Teknikförvaltning. Lokalerna är på runt 900 kvadratmeter och avtalet är skrivet på tio år.

Heimstaden utökar hyreskontrakt hos Galären

Uthyrning Heimstaden hyr sedan tidigare kontor hos Galären. Nu har bolaget tecknat avtal om nya lokaler och utökar ytan med 175 kvadratmeter i anslutning till sin befintliga lokal på Skutviken. Samtidigt förlänger man även hyrestiden.

Skanska säljer äldreboende till SPP

Transaktion Äldreboendet ligger i Silverdal i Sollentuna och säljs nu till SPP. Byggnationen pågår fortfarande och beräknas vara färdigställd under hösten 2020.

Savills förvärvar handelsfastighet i Helsingborg

Transaktion Savills Investment Management köper en handelsfastighet i centrala Helsingborg av Skandia Fastigheter. Parterna har enats om att inte uppge köpeskillingen.

Urban Deli öppnar i Stockholms central

Uthyrning Stockholms centralstation breddar sitt matutbud när Urban Deli öppnar en restaurang i norra hallen. Fokus ligger på vegetariska rätter, helt i linje med resenärernas önskemål.

Riksbyggen köper i Västerås

Transaktion Riksbyggen förvärvar fastigheten Verkstaden 20 i centrala Västerås av Svea Real och Scius Partners. De före detta verkstadskvarteren ska nu förvandlas till levande bostadskvarter med stort hållbarhetsfokus.
Mer transaktion