Transaktion

Diös utvecklar nya lokaler i Kärnan galleria

Uthyrning Nu är det klart att leksaksbutiken Lekia flyttar in och frisörslongen Nikita Hair får nya lokaler i Kärnan galleria i Östersund. Fastighetsägaren Diös påbörjar utvecklingen av lokalerna per omgående och inflyttning beräknas ske till sommaren.

”Återinför den gamla fastighetsskatten”

Ekonomi Dags att återinföra en fastighetsskatt baserad på marknadsvärden. Dagens modell med kommunal fastighetsavgift gynnar enbart höginkomsttagare. Det menar Åsa Hansson, skatteekonom och docent i nationalekonomi vid Lunds universitet.

Kungsleden förlänger och tecknar nytt

Uthyrning Kungsleden hyr ut och förlänger hyresavtal om totalt 3 489 kvadratmeter i Linköping och Nyköping. Det årliga hyresvärdet ligger på cirka 3,5 miljoner kronor.

Gladsheim köper i Skövde

Förvärv Gladsheim Fastigheter köper fyra fastigheter i Skövde för 88 miljoner kronor. Säljare är Westssons Fastigheter.

Stockholms stad presenterar krispaket

Coronaviruset Småföretagare i Stockholm har det svårt under coronakrisen. Därför presenterar nu Stockholms stad ett paket, med bland annat uppskov på lokalhyra.

Försäljningen av Karlatornet skjuts upp

Coronaviruset Serneke planerade att sälja projektet Karlatornet, som är under uppförande i stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. Nu meddelar man att skjuter upp försäljningen, med anledning av coronakrisen.

Smålands bästa logistikcentrum

Tillväxt Befolkningstillväxt, låg arbetslöshet och det strategiska läget i kombination med expansivt näringsliv. Det skapar goda förutsättningar för fastighetsmarknaden i Jönköping.

Heimstaden köper av Magnolia

Förvärv Heimstaden Bostad köper projektfastigheten Vrakbåten i Västra Sjöstaden, Ystad. Säljare är Magnolia bostad och det bedömda fastighetsvärdet vid färdigställande uppgår till cirka 400 miljoner kronor.

Nya rekord för samhällsfastigheter

Transaktion Intresset för köp av samhällsfastigheter fortsätter att öka och 2019 var all time high för sektorn. Framför allt drev SBB:s köp av Hemfosa upp siffran.

Svefa erbjuder gratis ”medling” mellan hyresgäst och värd

Coronaviruset Fastighetsrådgivaren Svefa har öppnat en sorts akut för hyresgäster som har problem med hyrorna och behöver hjälp att komma överens om åtgärder med fastighetsägaren.

”Fastighetsbolagen var övervärderade innan corona”

Coronaviruset På bara knappt ett år steg kurserna för fastighetsbolagen med 40 procent – en historiskt stor uppgång . Det kraftiga fallet där hela den uppgången är uppäten menar aktieanalytikern Markus Henriksson även beror på att marknaden övervärderat fastighetssektorn.

Örebrobostäder efterskänker två månadshyror

Coronaviruset Många affärsverksamheter går på knäna på grund av minskat antal kunder i coronatider. Då agerar Örebrobostäder och ger två hyresfria månader till drabbade verksamheter.

”Vi har det skittufft” – handeln vädjar om hyresstopp

Coronaviruset Många butiker i Sverige riskerar att gå på knäna, idag kastade kedjan Joy in handduken och 40 butiker stängs. Nu vädjar Svensk Handel till fastighetsägare att införa tillfälligt hyresstopp till butiker inom sällanköpshandeln.

Nattlivsaktörer ber om hjälp

Coronaviruset Stockholms nattlivsaktörer vädjar till regeringen om åtgärder och ekonomiskt stöd med anledning av Corona-pandemin.

Så hanterar handeln i Borås coronaviruset

Coronaviruset Coronaviruset drabbar även handeln i städerna hårt. För att lindra effekterna i Borås har staden möjliggjort att alla aktörer i stan ska kunna bedriva försäljning och servering utomhus.

Diös utvecklar till Astar

Uthyrning Astar växer i Borlänge. Därför utvecklar nu fastighetsägaren Diös vuxenutbildningsföretagets lokaler i centrala Borlänge.
Mer transaktion