Transaktion

Riksbyggens förslag till bostadssamtalen

Bostadmarknad Nya åtgärder behövs för att få in unga vuxna på bostadsmarknaden. Det menar Riksbyggen, som föreslår ett förmånligt statligt startlån för unga som vill köpa bostad.

Bonava säljer till Mästerbo

Förvärv Mästerbo köper total 381 hyreslägenheter av Bonava. Lägenheterna ingår i två projekt, ett i Lund och ett i Sigtuna.

Lansa köper hyresrätter i Karlstad

Förvärv Lansa Fastigheter förvärvar 88 hyreslägenheter i centrala Karlstad. Säljare är Pråmkanalen och Alf Zetterström Invest.

Hufvudstaden satsar på coworking

Coworking I början av 2021 lanserar Hufvudstaden coworkingaktören Cecil Coworking i Bibliotekstan, i Stockholm. Arbetsplatser i ett attraktivt läge, en förstklassig service och ett professionellt nätverk utlovas.

Diös utvecklar kontor till CWT

Uthyrning CWT - Business-to-Business-for-Employees i Falun växer. Då totalutvecklar fastighetsägaren Diös totalutvecklar deras nya lokaler på två plan mitt i centrala Falun.

Sehlhall bygger förskola på Värmdö

Förvärv Sehlhall förvärvar av en fastighet om 6500 kvadratmeter på Värmdö, där man planerar att uppföra en förskola med 8–10 avdelningar och plats för 120–150 barn.

Castellum hyr ut till Poolia

Uthyrning Bemanning- och rekryteringsföretaget Poolia flyttar sitt huvudkontor. Valet föll på Castellums fastighet Klassföreståndaren 3 i centrala Stockholm,

Lanthem utvecklar äldreboende i Malmö

Äldreboende Hemsö och Lantmännen Fastigheter ska utveckla ett äldreboende i centrala Malmö. Det samägda bolaget Lanthem har förvärvat en fastighet för ändamålet.

Diös köper av Nordvestor

Förvärv Diös köper två fastigheter i centrala Skellefteå. Därmed kompletterar man de två fastigheter man köpte samma kvarter i höstas.

Aspelin Ramm köper i Kungälv

Förvärv Aspelin Ramm Fastigheter köper en fastighet med 2900 kvadratmeter uthyrningsbar lokalyta i Kungälv, norr om Göteborg. Fastigheten är fullt uthyrd till sex olika företag.

Kungsleden hyr ut till Brick Gym

Uthyrning Kungsleden hyr ut 2 000 kvadratmeter till Brick Gym i Högsbo, Göteborg. Därmed fastigheten 27:9 fullt uthyrd, med ett årligt hyresvärde om ca 12 miljoner kronor.

Willhem köper för två miljarder av Riksbyggen

Förvärv Willhem köper sex hyresrättsprojekt med totalt 870 lägenheter i Stockholm och Sörmland. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till drygt två miljarder kronor.

Xiaomi öppnar butik i Mall of Scandinavia

Uthyrning Kinesiska Xiaomi öppnar sin första butik i Sverige. Butikskonceptet heter Mi Store och slår upp portarna i Mall of Scandinavia under våren.

Två nya hyresgäster till Magasin X

Uthyrning Magasin X, i centrala Uppsala, är färdigt först om två år. Men redan nu är kontorsbyggnaden uthyrd till 80 procent, sedan Ramboll och Tmpl Solutions tecknet avtal med Vasakronan.

Två nya hyresgäster klara för Wihlborgs Prisma

Uthyrning Wihlborgs har skrivit hyresavtal med Assistansbolaget Försäkring Sverige AB och KPMG in i huset. De båda flyttar in i det kommande kontorshuset Prisma den 1 januari 2021.

K2A köper i Skåne

Förvärv K2A Knaust & Andersson Fastigheter förvärvar tre fastigheter i Skåne. Fastigheterna används idag som behandlingshem och den uthyrningsbara arean för de tre fastigheterna uppgår till cirka 4 000 kvadratmeter.
Mer transaktion