Transaktion

Castellum hyr ut i Eminent

Uthyrning Castellum hyr ut 828 kvadratmeter i sin fastighet Eminent i Hyllie. Hyresgäst är BMI Sverige och grannar blir bland andra Boozt, Pergo och Puls och Träning.

NCC hyr ut till 3M

Uthyrning Det amerikanska företaget 3M hyr cirka 1 400 kvadratmeter i den nybyggda fastigheten K12 av NCC Property Development. Lokalerna är belägna i takvåningen på plan nio.

Platzer säljer till Balder

Avyttring Platzer säljer två handelsfastigheter på Backaplan med ett fastighetsvärde om 368 miljoner kronor. Köpare är Balder och på fastigheterna planeras i den kommande detaljplanen bostäder.

Eon säljer huvudkontor i Malmö

Transaktion Tegelbyggnaden i Malmö ritades av arkitekten Klas Anshelm och har varit hem för Sydkraft och Eon i totalt 54 år. Men nu säljer Eon byggnaden till Heimstaden.

Diös utvecklar TV4:s lokaler i Sundsvall

Uthyrning TV4:s växer i Sundsvall och behöver mer kontorsyta. Därför påbörjar fastighetsägaren Diös nu utvecklingen av lokalerna på Nya Hamngatan.

Skanska säljer äldreboende

Transaktion Skanska säljer ett äldreboende i Ärrarp, Ängelholm. Köpare är Altura. Som tillträder äldreboendet den 15 oktober i år.

Slättö rekryterar Staffan Unge

Rekrytering Staffan Unge är ny affärsutvecklingschef på Slättö. Han kommer närmast från rollen som Sverigechef på Barings Real Estate, med ansvar för transaktioner och förvaltning av Barings bestånd i Sverige.

SHL-premiär för Serneke och Frölunda

Sponsring I helgen inleds den nya säsongen av SHL. Samtidigt går svenska mästarna Frölunda in i ännu en säsong tillsammans med sin huvudsponsor Serneke.

Nordic Wellness till Floda torg

Uthyrning Svenska Hus hyr ut till Nordic Wellness på Floda torg, utanför Göteborg. Gymkedjan planerar en expressklubb på en yta om strax under 300 kvadratmeter och kontraktet är skrivet på tio år och

Kungsleden hyr ut i Kista

Uthyrning Kungsleden hyr ut 1 900 kvadratmeter kontorsyta i fastigheterna Reykjavik 2 och Färöarna 3 i ICT-klustret Kista. Hyresgäster är ALSO, WSI och Incell och det samlade hyresvärdet uppgår till cirka fem miljoner kronor per år.

Brexit ökar intresset för svenska fastigheter

Ekonomi England ner och Sverige upp. Samtidigt som fastighetsmarknaden dippat i Storbritannien på grund av Brexit har utländska pengar sökt sig till Sverige, inte minst till logistikfastigheter.

Lego flyttar in i Skärholmen

Uthyrning Lego öppar en butik i gallerian Skärholmen Centrum. Den danska leksaksjättens andra butik i Sverige slår upp portarna lagom till julhandeln.

Sehlhall köper i Falun

Förvärv Nystartade Sehlhall Fastigheter köper en 18 000 kvadratmeter stor fastighet i centrala Falun. Ett modernt vårdboende om 60 platser, trygghetsbostäder och ett gruppboende ska utvecklas i lokalerna.

Världsekonomin står inför ett paradigmskifte

Analys Fastighetsmarknaden gynnas av sommarens räntefall, men på längre sikt kan vi vara på väg in i en ekonomi med högre inflation och långräntor.

Diös förvärvar av HSB Norr

Transaktion Diös köper två fastigheter i centrala Skellefteå. Säljare är HSB Norr Fastigheter AB och tillträde sker den 1 oktober 2019.

Humlegården köper av Länsförsäkringar

Förvärv Humlegården förvärvar fastigheterna Bremen 2 och Bremen 4 på Gärdet i Stockholm. Säljare är Länsförsäkringar AB och Länsförsäkringar Sak.
Mer transaktion