Transaktion

Serneke säljer majoritetsandel av Karlatornet

Transaktion Serneke säljer 80 procent Karlatornet, som är under uppförande i stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. Köpare är investeringsbolaget Oaktree och Serneke förblir delägare i projektet.

De flyttar in i Sergelhuset

Uthyrning Vasakronan hyr ut 11 600 kvadratmeter i Sergelhuset, mitt i centrala Stockholm. Nya hyresgäster är EY, DLA Piper och Restauranggruppen.

Skanska säljer Tändstickan

Hyresprojekt Skanska säjer hyresbostadsprojektet Tändstickan i Kallebäck, Göteborg, för runt 530 miljoner kronor. Köpare är det privatägda fastighetsbolaget KAB Fastigheter.

Heimstaden köper för 13,7 miljarder i Tjeckien

Förvärv Heimstadens dotterbolag Heimstaden Bostad köper tjeckiska RESIDOMO-koncernen. Bostadsportföljen består av 4 515 fastigheter med 42 584 bostäder, samt 1 675 kommersiella enheter.

Stålbo köper i Dalarna

Förvärv Stålbo Borlänge köper samtliga aktier Trumbäcken Fastighets, med tillhörande åtta fastigheter. Tillträde sker senast den 1 april i år.

Skanska hyr ut i East

Uthyrning Skanska utvecklar och bygger den ny kontorsbyggnaden East på Östra stranden i Luleå. Första hyresgästen blir det lokala telekomföretaget Mobilaris, som flyttar in när huset står färdigt i fjärde kvartalet 2021.

Ica Fastigheter förvärvar logistikbyggnad i Göteborg

Transaktion Ica Fastigheter har förvärvat logistikfastigheten Arendal 13:1 i Göteborg för ett överenskommet fastighetsvärde om 290 miljoner. Tillträde planeras till oktober 2020 i samband med projektets färdigställande.

Det våras för gröna lån

Gröna lån Runt 15 procent av obligationsmarknaden i Sverige är idag gröna lån. Den allra största delen, cirka 75 procent, går till fastighetssektorn.

MG Real Estate satsar i Malmö hamn

Transaktion Malmö stad säljer mark i Norra Hamnen till det internationella fastighetsbolaget MG Real Estate.

Serneke säljer i Malmö

Transaktion Serneke har tecknat avtal om försäljning av fastigheten Kosterbåten 2 i Västra hamnen i Malmö. I affären ingår en totalentreprenad för uppförande av long stay-hotell och lägenheter.

Flera storaffärer ingicks under året

Årssummering 2019 pratade vi om att transaktionsfesten på den kommersiella fastighetsmarknaden inte visade några tecken på avmattning. Under årets första nio månader noterades de högsta transaktionsvolymerna någonsin. Källa: Datscha

SIG Invest köper i Landskrona

Förvärv SIG Invest köper tre fastigheter i Landskrona på totalt 3 618 kvadratmeter. Det rör sig om 45 hyreslägenheter med garage och parkeringsplatser.

Gladsheim Fastigheter köper i Eskilstuna

Transaktion Gladsheim Fastigheter har förvärvat en välkänd bostadsfastighet i Eskilstuna. Den totala ytan uppgår till 3 590 kvadratmeter, varav 73 procent utgörs av bostäder, fördelat på 32 lägenheter.

Magnolia tecknar hyresavtal med Borlänge kommun

Uthyrning Magnolia Bostad har tecknat fyra 20-åriga hyresavtal med Borlänge kommun för en ny samhällsfastighet som innehåller ett särskilt boende för äldre, förskola, hemtjänst och dagverksamhet.

Diös hyr ut till Alezzo

Uthyrning Kaffebutiken Alezzo etablerar sig i centrala Sundsvall. Fastighetsägaren Diös utvecklar just nu lokalerna och inflyttning sker i mitten av december.

Diös utvecklar lokaler till ny restaurang i Åre

Uthyrning Kura Krogen blir ny hyresgäst till Diös och startar kafé- och restaurangverksamhet på Kurortsvägen 20 i Åre. Lokalerna utvecklas just nu till ett modernt restaurangkoncept med ny teknik och interiör. Öppning beräknas till början av mars 2020.
Mer transaktion