Transaktion

Wihlborgs hyr ut till Malmö stad

Uthyrning Wihlborgs Fastigheter hyr ut 8 500 kvadratmeter hälsa-, vård och omsorgsförvaltningen i Malmö. Avtalet är skrivet på tio år.

Kommunerna sänker sina markpriser allt mer

Bostadsmarknad Med dämpad efterfrågan sänker kommuner markpriserna, samtidigt omvandlas fler bostadsrättsprojekt till hyresrätter.

Spotify förlänger med Probitas

Uthyrning Spotify stannar i Jarlahuset på Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm. Detta sedan streamingjätten skrivit ett nytt tioårigt avtal.

Samsung flyttar in på Bredden

Uthyrning Profi Fastigheter hyr ut 1 000 kvadratmeter till Samsung Service i arbetsplatsområdet Bredden. Tillträde sker under årets andra kvartal.

Wihlborgs hyr ut i Malmö

Uthyrning Wihlborgs hyr ut 930 kvadratmeter i det gamla Tullhuset i Nyhamnen i Malmö. Hyresgäst är Altran och kontraktet är skrivet på fem år.

Stora affärer i heta Eskilstuna

Transaktion Eskilstuna är Sveriges 17 största stad. Men under 2018 var Smedstaden i Sörmland ett hett objekt för transaktioner med en fjärdeplats efter de tre storstäderna.

Nu går det att ta plats i Övik

Uthyrning Pilotprojektet Ta plats i Övik gör det möjligt för privatpersoner eller företag att hyra särskilda kommunala lokaler eller privata innergårdar för egna arrangemang genom en webbplats. Tanken är att även tomma butiker ska gå att hyra.

JM köper byggrätter i Uppsala

Förvärv JM förvärvar mark för cirka 200 byggrätter i Uppsala. Fastigheten är belägen i Fålhagen och värdet på affären uppgår till 85 miljoner kronor.

”Vi ser en stark investeringsvilja från utländskt kapital”

Mipim Daniel Anderbring, chef över Capital Markets och Karl Persson, Sverigechef på Cushman & Wakefield, känner av ett högt tryck på den svenska fastighetsmarknaden från utländska investerare.

AMF Fastigheter hyr ut till Antrop

Uthyrning Tjänstedesign och UX-byrån Antrop flyttar in i AMF Fastigheters 800 kvadratmeter stora lokal på Stockholmsverken. Inflyttning sker till hösten.

Stena välkomnar Swish

Uthyrning Swish flyttar sin verksamhet till Stena Fastigheters lokaler på Drottninggatan 26 i Stockholm. Inflyttning i de 350 kvadratmeter stora lokalerna sker i april.

Vasakronan hyr ut till Handelsbanken

Uthyrning Vasakronan hyr ut 12 600 kvadratmeter till Handelsbanken. Därmed tar man över Naturvårdsverkets lokaler, när myndigheten flyttar ut.

Newsec hyr ut till Agility

Uthyrning Newsec hyr ut 12 700 kvadratmeter till Agility i Göteborg. Kontraktet är på åtta år och i och med avtalet är logistikfastigheten Arendal 1:16 fullt uthyrd.

Trianon gör sitt största förvärv i Malmö

Transaktion Trianon har köpt 781 lägenheter av Willhem i Hermodsdal och Almhög. Bolaget ser möjligheter att höja bostädernas standardnivå, då beståndet bara är delvis renoverat.

Castellum satsar på Lilla Bommen

Transaktion Castellum tror på utvecklingspotentialen i området Lilla Bommen i Göteborg och har utvidgat sitt bestånd med två kontorsfastigheter i området.

Lägsta direktavkastningen på 35 år

Marknad Fastigheter var även under 2018 en bra investering med 10,6 procents totalavkastning. Men direktavkastningen under året, 4,0 procent, var den lägsta på 35 år. Lägst direktavkastning är det för bostäder i Stockholm.
Mer transaktion