Transaktion

Diös förvärvar kommersiell fastighet i Falun

Transaktion Diös har förvärvat en fastighet på Holmgatan i centrala Falun. Värdet uppgår till 97 miljoner kronor och säljare är Hemgården Fastighetsaktiebolag.

Kungsleden hyr ut i Högsbo

Uthyrning Kungsleden hyr ut totalt 7 000 kvadratmeter i Högsbo. 5 400 kvadratmeter till PDL Group, och 1 900 kvadratmeter till Peabskolan.

Hög produktion av bostäder

Bostadsmarknad De senaste tio åren har befolkningen i Karlstad ökat med en procent per år. Trots en relativt hög produktion av bostads- och hyresrätter är det fortfarande viss brist på bostäder.

Klövern hyr ut till Scandic

Uthyrning Klövern har tecknat ett hyresavtal om cirka 5 800 kvadratmteter i sitt projekt Örebro Entré. Hyresgäst är Scandic Hotels och inflyttning är beräknad till november 2021.

Coop Nord till Östra Station

Uthyrning Östra Station i Umeå får ett tillskott i form av en dagligvarubutik., Det är Coop Nord som etablerar sig i den framväxande stadsdelen.

Vasakronan köper av Skanska

Förvärv Vasakronan köper fastigheten Sejen 3, Aura, av Skanska för 430 miljoner kronor. Samtidigt säljer förvärvet avyttrar Vasakronan byggrätten Hyllie Connect till Skanska för 85 miljoner kronor.

SBB köper av SISAB

Förvärv Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) köper 23 skolfastigheter av SISAB. Affären är värd 421,5 miljoner kronor.

EY flyttar in i Prisma

Uthyrning Wihlborgs hyr ut 700 kvadratmeter i Prisma i Oceanhamnen i Helsingborg. Hyresgäst är revisions- och konsultbyrån EY.

Diös förlänger med Lantmäteriet

Uthyrning Lantmäteriet i Mora förlänger sitt hyresavtal med Diös, som passar på att utveckla och uppdatera lokalerna till ett modernt och uppdaterat kontor.

Sehlhall köper Stadsbyggnadsbolaget

Förvärv Sehlhall Fastigheter förvärvar Stadsbyggnadsbolaget. Därmed får Sehlhall tillgång till 850.000 kvadratmeter mark i Täby, Järfälla och Nacka.

Diös hyr ut till Astar

Uthyrning Vuxenutbildningsföretaget Astar expanderar i Luleå. I slutet av året hyr de in sig i Diös lokaler i de centrala delarna av Staden.

Rikshem köper skolbyggnad i Västerås

Förvärv Rikshem köper en skol- och förskolefastighet i bostadsområdet Skälby i Västerås. Hyresgäst är Skälbyskolan med plats för 525 elever.

Gymkedja till Jakobsbergs centrum

Uthyrning Jakobsbergs får ett nytt gym. Det är friskvårdskedjan Nordic Wellness som flyttar in på 623 kvadratmeter mitt i centrum.

Profi hyr ut till Schneider Electric

Uthyrning Profi Fastigheter hyr ut 1 000 kvadratmeter till Schneider Electric i fastigheten Älvsjö360 i i Älvsjö, utanför Stockholm. Tillträde sker 1 november 2019.

Diös utvecklar till Trafikverket

Uthyrning Diös och Trafikverket har skrivit ett grönt hyresavtal gällande lokaler på Röda vägen i Borlänge. Nu inleder man utvecklingen av fastigheten, som beräknas vara klar till sommaren 2022.

Första hyresgästen i Citygate klar

Uthyrning Skanska Fastigheter Göteborg hyr ut till Visma i Citygate i Göteborg. Ytan är på 2030 kvadratmeter och avtalet är skrivet på sju år och
Mer transaktion