[ Annons ]

Foto: Nordstan.
Publicerat 29 oktober, 2020

Så blev Nordstan säkert igen

Ett omfattande trygghetsarbete har gett resultat. Enligt polisen är köpcentret Nordstan i Göteborg nu en av de säkraste platserna i Sverige.

Nordstan har länge dragit med dåligt rykte, med stor polisnärvaro på grund av problem med bland annat ungdomsgäng. Men efter ett tre år långt trygghetsarbete, med fokus på Nordstan, Brunnsparken och Gustaf Adolfs torg, där polisen tillsammans med flera inblandade myndigheter och organisationer, arbetat hårt med att få bukt med problemen har man nu lyckats. Polisen säger nu att Nordstan har gått från att vara en plats med brottslighet, till att bli en av stans säkraste platser.

– Ett positivt kvitto på att arbetet har gett utdelning. Vi vill tacka alla inblandade myndigheter och engagerade organisationer som hjälpts åt i detta arbete, säger Ulrika Carlsson, vd på Nordstan.

[ Annons ]

Förutom ökad polisnärvaro och insatser från hjälporganisationer och myndigheter i Nordstan, har Göteborgs Stad satt in kameraövervakning och egna ordningsvakter i området utanför Nordstan. Ordningsvakterna jobbar tätt tillsammans med polisen.

– Vi arbetsleder och har en tät dialog varje dag, både med stadens ordningsvakter och Nordstans och Centralstationens egna ordningsvakter. Sedan har vi kameraövervakningen som gör att de kan vara snabbt på plats om det uppstår något, säger Ola Skogsberg vid Göteborgspolisen till Göteborg Direkt.

Så har Nordstan blivit Göteborgs säkraste plats:

• Polisen har ökat sin synliga närvaro.

• Polisen har gjort flera riktade insatser mot narkotika.

• Hjälporganisationer och myndigheters har ökat sin närvaro i Nordstan.

• Nordstan har byggt om platser som upplevts som otrygga.

• Nordstan har investerat i ny kamerateknik.

• Ytterligare utvecklat samarbetet med vaktbolaget Securitas.

• Förstärkt och utvecklat organisationens egna säkerhetsarbete.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]