Publicerat 6 december, 2021

Nytt nummer ute nu!

I Fastighetstidningen sjätte nummer 2021 tittar vi på vad som händer när de stora fastighetsbolagen blir allt större i en klassisk småföretagarbransch. Dessutom får Hayaat Ibrahim, generalsekreterare på Institutet mot mutor, berätta om hur korruptionen ser ut i Sverige.

I jättarnas land

13 fastighetsjättar och de blir bara fler. Fastighetsmarknaden går på högvarv och det sker en tydlig konsolidering. Vad händer när de stora blir allt större och inte minst hur påverkar det en klassisk småföretagarbransch?

[ Annons ]

Det digitala tar plats

Gaming, musikproduktion och coworkgingytor för bolag i den digitala underhållningsbranschen. Space är Stockholms nya digitala kulturcenter, med en scen för både e-sportsturneringar och livemusik.

Bättre tillsammans

Numera handlar fastighetsägande om så mycket mer än bara golv, väggar och tak. Här berättar tre personer i branschen om en ny roll där de jobbar betydligt närmare sina hyresgäster. Det handlar om boendeappar, stadsutveckling och kontorstrender.

Till er tjänst

En tjänstefiering av kontorsmarknaden har drivits på av pandemin. Och med digitaliseringen flyttar tjänsteutbudet även in i våra bostäder. Om detta har professor Christian Grönroos en hel del att säga.

Går starkare ur krisen

När krisen kom plockade Linda Pettersson, vd för Ernst Rosén, fram sitt lugna, rationella jag. I andra sammanhang är det nyfikenhet och en ständig lust att utforska som driver. Samt en liten dos otålighet.

”I Sverige är korruptionen jäv, nepotism och svågerpolitik”

Även Sverige, som betraktas som ett av de minst korrupta länderna i världen, har olika former av korruption. Det anser Hayaat Ibrahim, generalsekreterare på Institutet mot mutor. Särskilt ansatt är fastighets- och byggsektorn menar hon.

Prop vs tech

Proptechboomen står för dörren, men stuprörstänk och olika syn på affärsmodeller är en tröskel. Fastighetstidningen har pratat med representanter från hela branschen för att se hur vi går vidare.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]