Mattias Goldmann

Gör: Hållbarhetschef på Sweco

Mer om: Utsågs under sin tid som vd för tankesmedjan Fores till ”Mäktigast i Hållbarhetssverige” av tidningen Aktuell Hållbarhet. I boken Klimatsynda! (2020) presenterar han ”en optimistiskt syndig tankemodell” för hur vi ska rädda både klimatet och oss själva.

Twitter: @mattiasgoldmann

”Taxonomin är EU:s motsvarighet till Slussen”

Vi bad Mattias Goldmann om en snabb analys av dagens besked från Bryssel. Han tog vägen över Slussen och landade i att det inte blev jätteimponerande, men ändå helt okej. Ja, alltså både bro i guld och taxonomi i grön

Det består – det återgår

Vilka förändringar under pandemin återgår till det gamla när den äntligen är över och vilka blir det nya normala? Mattias Goldmann ger tre nycklar för en bättre prognos – och en falsk.

Vita Huset blir grönt

Med Joe Biden flyttar klimatarbetet in i Vita Huset – bokstavligen. Det spår Mattias Goldmann i en lätt euforisk krönika.

Hållbarast vinner i återstarten

Brytpunkten är här och nu! Mattias Goldmann menar att bortom det första, helt nödvändiga akuta stödet, börjar nästa fas där stimulansen är mer långsiktig och mindre kravlös. Det gäller att förstå vad som där efterfråg

Förebild med behov av riktning

Fastighetstidningens nya krönikör Mattias Goldmann tycker att Sverige ska göra som andra länder och förtydliga vårt klimatledarskap för ett bättre momentum.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Krönikor ]
[ Nyheter ]
[ Reportage ]