Annika Winsth

Gör: chefsekonom på Nordea

Mer om: Efter studier i Lund anställdes hon på finansdepartementet och gick därefter till Nordea 1994. Sitter i styrelsen för Lunds universitet samt i styrelsen för Utrikespolitiska Institutet.

Twitter: @annikawinsth

Dags att vaccinera världsekonomin

Annika Winsth varnar för att ökad smitta kan senarelägga centralbankernas beslut att minska stimulanserna och därmed påverka ränteläget. Vaccinationsgraden är central för återhämtningen.

Nu är räntebotten passerad

Inflationen tar fart och oavsett om det är en mer varaktig uppgång vi ser av priser eller inte lär räntebotten vara passerad, menar Annika Winsth.

Räkna med uppstuds i ekonomin

Med tydliga signaler om ett vaccin och normalisering av ekonomin räknar Annika Winsth med att vi får ett tydligt ekonomiskt uppstuds när vi väl är ute ur restriktionernas tid.

Krönika

”Staten tar notan när det går snett”

Krönika Den expansiva penningpolitiken har lett till att investerare tagit allt högre risk och nu är det centralbanker och regeringar som får stå för notan, skriver Annika Winsth.
Krönika

”Finansdepartementet lär behöva stiga in”

Krönika Riksbanken och regeringen beskriver ekonomin som god och stark samtidigt som tydliga svaghetstecken finns på många håll. Det finns goda skäl för finansministern att spendera innan det är för sent, menar Annika Winsth.
Krönika

”Varför spara när det är bättre att slösa?”

Krönika Centralbankernas teoribok fungerar inte längre i dagens penningpolitik och vi riskerar att hamna i ett läge där det inte längre är en dygd att spara, skriver Nordeas chefsekonom Annika Winsth.

[ Annons ]

[ Krönikor ]
[ Nyheter ]
[ Reportage ]