Henrik Saxborn, koncernchef, Castellum. Foto: Castellum
Publicerat 14 september, 2018

Hållbarhetsutmärkelser till svenska fastighetsbolag

Det är inte bara Vasakronan som uppmärksammas för sitt hållbarhetsarbetet. Även Castellum, SPP och Storebrand Fastigheter har fått utmärkelser av den global branschorganisationen GRESB.

Vasakronan blev utsedd till bäst i Europa (sector leader) bland fastighetsbolag som i huvudsak arbetar med kontor, och nia i världen på hållbarhet bland fastighetsbolag i stort, på årets upplaga av GRESB – Global Real Estate Sustainability Benchmark. Men det stannar inte där – flera andra svenska bolag har fått utmärkelser.

[ Annons ]

Castellum mottar EPRA Gold för bästa hållbarhetsrapportering och är ett av sju svenska börsbolag som kvalificerat sig i Dow Jones Sustainability Index, där 3 500 noterade bolag i alla branscher över hela världen deltar.

– Hållbarhet är lönsamt för Castellums långsiktiga affär och skapar värde för våra kunder och andra intressenter. Jag är otroligt glad att det arbete och engagemang som läggs ner av våra medarbetare också uppmärksammas internationellt, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef.

SPP Fastigheter och förvaltningsbolaget Storebrand Fastigheter rankas av GRESB som bäst i Europa på hållbarhet inom kategorin Diversified. Deras portfölj tilldelades högsta betyget ”Green star 2018”.

– Hållbarhet är viktigt för oss som koncern och genomsyrar allt vi gör. Under uppbyggnaden av portföljen har hållbarhet haft en både självklar och hög prioritet. Att få en så fin placering i GRESBs utvärdering är därför ett välkommet kvitto på att vi är på rätt spår, säger Henrik Svensson, Hållbarhetsansvarig på förvaltningsbolaget Storebrand Fastigheter.

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]