[ Annons ]

Elna Omanovic, områdeschef, Victoria Park, Karlskrona.
Publicerat 16 juni, 2021

”En riktigt bra uppstart”

Det är inte bara på tv som fotbollen pågår. Det är full fart hos Victoria Park som ordnar aktiviteter på fotbollsplanen för barn och ungdomar i Kungsmarken.

Alla barn i åldrarna 10–16 år är välkomna att delta i de olika aktiviteter – fotboll, brännboll, basket med mera – som Victoria Park Karlskrona ordnar i samarbete med IFK Karlskrona, Karlskronahem och Hyresgästföreningen hela sommaren fram till skolstart.

Succé direkt, konstaterar Elna Omanovic som är områdeschef på Victoria Park i Karlskrona.

[ Annons ]

– Det var riktigt kul att vara på plats igår! Det var 60 barn närvarande. En riktigt bra uppstart. Det blev lite blandade åldrar som dök upp, så vi fick styra om det lite så att alla kunde vara med, säger Elna Omanovic

Hon berättar att satsningen är en del av bolagets bosociala arbete för att skapa en positiv utveckling i bostadsområdet med ökad trivsel och gemenskap.

– Det som varit lite speciellt i år här i Kungsmarken är att den förening som drev mötesplatsen Panncentralen gick i konkurs. Då kände vi att vi behövde satsa lite extra i området. Särskilt i dessa tider som inneburit mycket inställda aktiviteter och många kommer spendera sommaren hemma. En hel del gör vi själva. Men mycket sker också i samarbete med olika lokala aktörer.

Vi skriver ju ofta om konflikter mellan Hyresgästföreningen och fastighetsägare, men så är det alltså inte här?

– Vi har ett bra samarbete både med det kommunala bolaget som finns i området och den lokala Hyresgästföreningen.  Med Hyresgästföreningen håller vi i boendemöten tillsammans och planerar framtida projekt.

Märker ni av satsningar som denna sen i förvaltningen?

– Absolut! Det handlar ju inte bara om sommaren, utan vi ser ju till att göra olika satsningar hela tiden. Vi märker att det uppskattas av barnen i området.

De flesta kommer vara hemma i Sverige denna sommar. Har du nåt sommartips i Sverige som du kan rekommendera?

– Själv kommer jag faktiskt att åka utomlands. Jag kommer att åka till Kroatien, vilket jag inte kunde förra sommaren. Men hela förra sommaren var jag hemma och tillbringade mycket tid åt att utforska alla fina badplatser, så långt borta från skärmar som möjligt både för vuxna och barn.

Någon favorit du kan tipsa om ifall man har vägarna förbi dina trakter?

– Både Långö och Dragsö är väldigt fina badplatser här i Karlskrona.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]