Publicerat 24 maj, 2021

Zesec of Swedens nyintroduktion på Nordic SME blev övertecknad

Fastighetstekniksbolaget Zesec of Swedens nyemission inför notering på Nordic SME blev övertecknad. Första handelsdag blir den 28 maj. Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet om 15,3 miljoner kronor övertecknades och den totala teckningen uppgick till 21 miljoner kronor, vilket motsvarar en teckningsgrad om 136 procent. Erbjudandet säkerställdes av teckningsåtagare till 63,4 procent, motsvarande 9,7 miljoner kronor. Utöver teckningsåtagarnas åtagande kvarstod 5,6 miljoner kronor i det öppna erbjudandet som övertecknades till 200 procent. Bolaget tillförs därmed 330 nya aktieägare genom erbjudandet. Det framgår av ett pressmedelande.

- Det är otroligt spännande att intresset är stort för att investera i Zesec med vårt ekosystem för effektivare access och leveranser genom mobila applikationer. Vi är väldigt glada för det förtroende vi fått från såväl institutionella investerare som allmänheten. Genom listningen får vi trovärdighet mot våra kunder, kan expandera verksamheten i linje med våra målsättningar och ser även en möjlighet att växa och skala verksamheten och ge kunderna och leverantörerna en enklare vardag, kommenterar vd Magnus Gilborne.

Bolaget emitterar 2,15 miljoner nya aktier och 2,15 miljoner teckningsoptioner samt tillförs
15,3 miljoner kronor i emissionslikvid före emissionskostnader. Bolaget har därefter 10,20 miljoner aktier utestående. Först handelsdag för teckningsoptionerna kommer att meddelas genom separat pressmeddelande.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]